Audi markası yazılı bir açıklama yapma ihtiyacı duydu. Özellikle engelli indiriminden yararlanarak ÖTV’siz olarak sıfır araba satın almak isteyenlerin en çok ilgilendikleri markalardan biri olan Audi, 2023 engelli araç fiyatları kapsamına giren hiçbir aracının olmadığını ve bu kapsamda ÖTV’siz olarak rapor üzerine araç satışlarının bulunmadığını açıkladı.

Daha önceki yıllarda özellikle Audi A3 ve Audi A4 modellerinde uygulanan ÖTV muafiyetli sıfır engelli araç satışı 2023 yılı itibariyle tüm Audi modellerinin limitlerin üzerinde bir fiyatla satışa sunulmasından dolayı artık uygulanmamaktadır.

Sıfır engelli araç fiyatları limiti 2023 yılında 1.004.000 TL olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda hiçbir Audi modeli 1 milyon TL’nin altında bir liste fiyatına sahip olmadığı için araç satışı da bulunmamaktadır. Özellikle 2023 yılı için engelli vatandaşların devletten beklentisi limitlerin tamamen ortadan kaldırılmasıdır. Bu konuda herhangi bir çalışma ne yazık ki bulunmamaktadır. Yani 2023 yılında da sıfır engelli araç limitleri yeniden değerlendirme oranına göre yeniden şekillenmektedir.

Audi markası son yıllarda özellikle teknoloji, güvenlik, tasarım ve motor performansıyla dikkatleri üzerine çeken birçok otomobilin satışını sürdürmeye devam ediyor. Almanların ünlü markası Audi, özellikle SUV araçlar için önemli bir adım atarak tüm ağırlığını bu yöne çevirdi. Özellikleriyle tüm dikkatleri üzerine çeken bu araçlar artık ülkemizde lüks araç segmentinde yer almaktadır.

Kısaca bilgi vermek gerekirse 2023 yılında Audi markasından alabileceğiniz tek bir araç bulunmaktadır. Sadece Audi A3 sedan modelinin başlangıç paketi ÖTV muafiyetli engelli aracı olarak satın alınabilecektir. Bu kapsamda bu araç 2023 engelli araç limitleri kapsamında 550.000 TL’ye ÖTV’siz olarak satılmaktadır. Bunun dışında farklı seçeneklere sahip ÖTV’siz bir araç almak isteyenlerin Fiat, Ford, Toyota, Renault, Dacia, Volkswagen gibi markalara yönelmeleri gerekmektedir.