Citroen Ami, ülkemizde elektrikli binek araç olarak satışa sunulan otomobillerden biri olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. Yılın en ucuz aracı olması açısından son derece ilgi gören modeller arasında yer alan 2024 Ami modelinin fiyatları ve özellikleri açıklandı. Gelin birlikte 2024 yılının en ucuz otomobili olma özelliği taşıyan bu aracını birlikte inceleyelim.

6 KW elektrikli bir motora sahip olan 2024 model Citroen AMI, 40 tork özelliğine sahiptir. Şehir içi kullanıma son derece uygun olan bu araç motosikletlerden daha iyi bir kullanım alanı sunması ve her yerde kolayca park edilmesi açısından son derece tutulan modellerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Aracın diğer özelliklerine bakacak olursak 2024 Citroen Ami modeliyle maksimum 75 km’lik bir yol yapabilirsiniz. Aracın batarya kapasitesi 5,5 kwh olarak ölçülmüştür Ortalama 4 saatte şarj olabilen 2024 Ami modeli için gereken minimum voltaj 220V olması gerekmektedir.

2024 Citroen Ami maksimum 45 km hıza kadar çıkabilmektedir. Bu da şehir içinde özellikle 50 km civarında hız yapılabilecek bölgeler için ideal bir hız olarak karşımıza çıkmaktadır. Araç 0’dan 45 km hıza ise ortalama 10 saniyede ulaşabilmektedir. Hız değerleri ve tasarımıyla elektrikli bir araç için ideal fırsatlar sunan Ami, şehir içindeki ulaşımınızı son derece kolaylaştıran araçlardan biri olarak karşımıza çıktığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Citroen AMI 2024 Fiyat Listesi

  • Citroen Ami electric 5.5 kWh (8 bg): 410,000 TL
  • Citroen Ami Buggy 5.5 kWh (8 bg): 419,000 TL

Citroen Ami maksimum 710 kg ağırlığı taşıyabilmektedir. Aracı pil dâhil ağırlığı ise 471 kg olarak ölçülmüştür. Ayrıca 2024 AMI modelinde 63 litrelik son derece kullanışlı bir bagaj hacmi de bulunmaktadır. Citroen Ami özellikle tatil bölgelerinde ya da küçük ilçelerde son derece keyifli bir şekilde kullanılabilecek elektrikli arabalardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Siz de bu aracı test etmek için Citroen bayilerine uğrayabilirsiniz.