Ülkemizde satışa sunulan en uygun fiyatlı dizel sedan araçlardan biri olan Citroen C-Elysee, 2024 yılında da piyasada yer almaya devam etmektedir. Citroen markasının uzun yıllardır ülkemizde satışa sunduğu bu araç dizel bir motor ile satışa sunulmaktadır. 1.5 BlueHDi motor özelliğine sahip olan bu araçta 100 beygirlik bir motor bulunmaktadır. Araçta yer alan tork ise 250’dir. Performans ve yakıt tüketimi açısından son derece verimli bir motora sahiptir. Araç özellikle düşük bütçeye sahip vatandaşlar için son derece ideal modellerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

6 ileri manuel şanzıman ile satışa sunulan Citroen C-Elysee modelinde özellikle yakıt verimliliği ön plana alınmıştır. Araç 100 km’de ortalama 5,5 litrelik bir yakıt tüketimine sahiptir. Özellikle Fiat Egea 1.4 Fire ile karşılaştırıldığında Egea’ya göre hem performans hem de yakıt konusunda çok daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Aracın performans özelliklerini biraz daha açarsak araç o’dan 100 km hıza ortalama 10 saniyede çıkmaktadır. Ulaştığı maksimum hız seviyesi ise 189 km olarak ölçülmüştür. Bu da kendi segmentinde yer alan birçok araca göre son derece iyidir. Özellikle Taliant ve Egea modelleriyle karşılaştırıldığında aynı para verilecekse performans ve yakıt verimliliği daha iyi olan 2024 Citroen C-Elysee modeli tercih edilebilir.

Citroen C-Elysee 2024 Fiyat Listesi

  • C-Elysee Feel Bold 1.5 BlueHDi 100 HP – 6 İleri Manuel: 970,000 TL

Citroen C-Elysee üç farklı donanım paketiyle satışa sunulmaktadır. Feel, Feel Bold ve Shine donanım paketlerine sahip olan 2024 Citroen C-Elysee, farklı özelliklerle tercih edilebilecek sedan araçlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle geniş bir iç mekâna sahip olan bu araçta 506 litrelik son derece kullanışlı bir bagaj alanı barındırmaktadır.  Bu da aracı geniş aileler için son derece cazip bir hale getirmektedir.

Özellikle fiyat aralığı açısından alınabilecek en ucuz 2024 model arabalar arasında yer alan Citroen C-Elysee 2024 modeli yakıt verimliliği ve performans açısından beğenilen sedan modelleri arasında yer almaktadır. Siz de bu aracı daha yakından test ederek araç ile ilgili açıklanan performans özelliklerini ve yakıt tüketimini yakından görmek için Citroen’e uğrayabilirsiniz.