Citroen markasının önemli hatchback araçlarından biri olan C3 modelinin detayları açıklandı. Bu kapsamda sizlere bu aracın detaylı özelliklerini ve güncel fiyatlarını açıklamaya çalışalım. Bir önceki nesilde üretilen kasa seçeneğiyle yeni yılda da devam eden Citroen C3 farklı donanım ve motor seçenekleriyle 2024 yılında satışa sunulmaya devam ediyor. Bu yazımızda özellikle bu aracın farklı motor seçeneklerindeki performans özelliklerini ve şanzıman özellikleriyle birlikte güncel fiyatları detaylı bir şekilde açıklamaya çalışacağız.

Citroen C3 modelinin 2024 yılında satışa sunulan dört farklı donanım paketi ve iki farklı motor seçeneği bulunmaktadır. 2023 Citroen C3 modelinde satın alınabilecek ilk motor 1.2 PureTech motor seçeneğidir. 83 beygirlik bir motor performansına sahip olan bu araçta 5 ileri manuel şanzımanı bulunmaktadır. Aracın en boş paketidir. Feel modeli olarak geçen bu araç ülkemizdeki en uygun fiyatlı sıfır arabalar içerisinde yer almaktadır.

2024 Citroen markasının diğer motor seçeneği ise 1.2 PureTech motor seçeneğidir. 110 beygirlik bir motor özelliğiyle dikkatleri üzerine çeken bu araçta 6 ileri otomatik vites seçeneği bulunmaktadır. Bu motor seçeneğinde Feel Bold – Shine – Elle olmak üzere üç farklı donanım paketleri bulunmaktadır. 2024 Citroen C3 modelinin en üst donanım paketi Elle modelidir. Hem donanım hem de teknoloji açısından alınabilecek en özel hatchback modellerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hatchback araçlara olan ilginin her yıl artmasıyla birlikte uygun fiyatlı 2024 model sıfır araçlara olan ilgi de her geçen gün artıyor. Özellikle Citroen C3 modeli bulunduğu segmentte önemli rakiplerle yarışan bir araçtır. Fiat Egea Hatchback, Renault Clio, Volkswagen Polo, Opel Corsa, Ford Fiesta gibi rakiplerle yarışan Citroen C3 modeli araç stokunda yaşanan sıkıntılardan dolayı satış âdetinde ciddi bir sıkıntı yaşanmamaktadır.

2024 Citroen C3 Fiyat Listesi

  • C3 FEEL 1.2 PureTech 83 HP – 5 İleri Manuel: 863.000 TL
  • C3 FEEL BOLD 1.2 PureTech 110 HP – EAT6: 998.000 TL
  • C3 SHINE 1.2 PureTech 110 HP – EAT6: 1.049.000 TL
  • C3 ELLE 1.2 PureTech 110 HP – EAT6: 1.079.000 TL

Başlangıç paketinde yer alan motor özelliklerine bakacak olursak 69 beygirlik bir Clio modeline nazaran daha güçlü bir başlangıç motoruna sahip olan C3, bu segmentte alınabilecek ucuz araçlar arasında olması açısından alınabilecek bir araçtır. Konfor ve teknolojisinde de önemli bir gelişim sağlayan C3 modeli, özellikle Shine ve Elle donanım paketlerinde hem performans hem de donanım açısından daha iyi sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.

2024 Citroen C3 modeli son yılların en hızlı büyüyen segmentlerinden biri olan Hatchback kategorisinde yer almaktadır. Özellikle şehir içi kullanım için tasarlanan bu araç düşük yakıt tüketimi gibi özelliklere de sahiptir. Aracın başlangıç paketi dışında sunulan 6 ileri otomatik vites özelliği şehir içi kullanımda büyük bir rahatlık sunmaktadır. Siz de konfor ve teknoloji bakımından bu aracı Citroen satış noktalarına uğrayarak daha yakından görebilirsiniz.