Toyota’nın hatchback modelleri içerisinde son derece önemli bir yere sahip olan ve hibrit motor teknolojisiyle satışa sunulan 2024 Toyota Corolla HB, sınıfının en dikkat çeken araçlarından biridir. Özellikle tasarım ve teknoloji açısından son derece beğenilen modellerden biri olarak karşımıza çıkan bu araç Hybrid motor teknolojisiyle sınıfının en düşük yakıt tüketimine sahip araçlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Corolla HB modeli sınıfının en önemli teknolojilerine sahip araçlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Son yıllarda elektrikli ve hibrit araçlara olan ilginin artmasıyla birlikte Corolla HB modeli de yeni nesil hibrit bir motor teknolojisiyle üretilmeye başlandı. Performans özelliklerinden daha çok üst düzey donanım ve düşük yakıt tüketimiyle dikkatleri üzerine çeken bu araç bu açıdan sınıfının en iyi modellerinden biri olmayı başardı.

2024 Toyota Corolla Hatchback modelinde 122 beygir ve 142 torkluk iyi denilebilecek bir benzinli hibrit motor bulunmaktadır. 9,1 saniyede sıfırdan 100 km hıza ulaşabilen bu aracın saatlik maksimum hızı 180 km olarak ölçülmüştür. 1798 cc silindir hacmine sahip olan bu araçta Lityum-iyon çok noktalı enjeksiyon atmosferik bir motor bulunmaktadır. Hibrit motor özelliğinde daha iyi bir performans sergileyen bu araçta 185 tork ve 70 kW elektrikli motor gücü bulunmaktadır. Aracın 100 km’deki ortalama yakıt tüketimi ise 4,5 litredir. Bu yakıt tüketimi de bu aracın sınıfının en düşük yakıt tüketimine sahip olduğunu göstermektedir.

Toyota Corolla Hatchback 2024 Fiyat Listesi

  • Corolla HB Dream 1.8 Hybrid e-CVT : 1,306,500 TL
  • Corolla HB Dream 1.8 X-Pack Hybrid e-CVT : 1,366,500 TL
  • Corolla HB Flame 1.8 Hybrid e-CVT: 1,466,500 TL
  • Corolla HB Flame 1.8 X-Pack Hybrid e-CVT: 1,516,500 TL
  • Corolla HB Hybrid Passion X-Pack 1.8L Hybrid e-CVT: 1,666,500 TL

Sınıfının en şık tasarımına sahip olan Corolla HB modeli, donanımsal açıdan da son derece önemli yeni nesil teknolojik özelliklerle donatılmıştır. Aracın sürüş destek sistemlerine baktığımızda hayatınızı kolaylaştıracak birçok önemli donanıma sahiptir. Araçta hız sınırlama, hız sabitleme, ESP denge kontrolü, takip mesafesi koruma, şerit takip sistemi, hidrolik fren yardımcısı, elektromekanik park freni gibi son derece önemli sürüş destek sistemleri bulunmaktadır.

7.5 metrelik dönüş çapına sahip olan bu araçta 225/17/45 jant boyutları bulunmaktadır. Aracın boş ağırlığı 1345 kg olup 313 litrelik bir bagaj hacmine sahiptir. Donanımsal açıdan birçok önemli özellikle satışa sunulan bu araçta Dream, Flame, Flame X-Pack ve Passion X-Pack olmak üzere 4 farklı donanım paketi bulunmaktadır. 2024 Corolla HB tüm donanım paketlerinde otomatik bir vites ile satışa sunulmaktadır. Siz de bu araç için Toyota bayileriyle iletişime geçebilirsiniz.