Dacia’nın en ucuz otomobili olarak karşımıza çıkan 2024 Sandero modelinin güncel fiyatları ve özellikleri açıklandı. Aracın özellikleri ve fiyatlarını incelediğimizde fiyat performans açısından alınabilecek en önemli araçlar arasında yer almaktadır. Özellikle Renault Clio ve Taliant modellerinde kullanılan motor özellikleri bu araçta da yer almaktadır. İki farklı motor ile piyasada yer alan bu araç atmosferik ve turbo benzinli motor seçeneklerine sahiptir.

Aracın motor özelliklerine bakacak olursak ilk motoru 1.0 Sce 65 beygirlik bir motordur. Düşük performans değerlerine sahip bu motor çekiş açısından da çok başarılı sayılmaz. 65 beygirlik bu motorda 95 tork bulunmaktadır. Bu motor Renault Clio ve Renault Taliant modellerinde de yer almaktadır. 5 ileri manuel vites özelliğiyle satışa sunulmaktadır. Maksimum 158 km hıza kadar çıkabilen bu motor seçeneğinde 0’dan 100’e ortalama 16,8 saniyede çıkmaktadır. Performans açısından beklentileri karşılayabilecek bir motor değildir. 2024 Sandero modeli bu motor özelliğini uygun fiyat politikasıyla satışa sunmaktadır. Kendi segmentinin en ucuz sıfır araç modelleri içerisinde yer almaktadır.

2024 Dacia Sandero modelinin ikinci motor seçeneği ise 1.0 Tce 90 bg X-tronic motor seçeneğidir. 90 beygir ve 142 torkluk bu turbo benzinli motor seçeneği başlangıç motoruna göre daha iyi bir performansa sahiptir.13,4 saniyede 0’dan 100’e çıkan bu araç maksimum 169 km hıza kadar ulaşmaktadır. Araç her iki motor seçeneğinde de ortalama 100 km’de 6 ile 7 litre arasında bir yakıt tüketimine sahiptir. Motor performans fiyat aralığına göz attığımızda özellikle uygun fiyat anlayışıyla satışa sunulan bu araç hatchback modeller içerisinde alınabilecek en iyi seçeneklerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Dacia Sandero 2024 Fiyat Listesi

  • Dacia Sandero Essential Tce 90 bg: 903.900 TL
  • Dacia Sandero Essential Eco-G 100 bg: 933.900 TL
  • Dacia Sandero Essential Tce 90 bg CVT: 959.900 TL
  • Dacia Sandero Expression Tce 90 bg CVT: 9833.900 TL
  • Dacia Sandero Extreme Tce 90 bg CVT: 1.009.900 TL

Dacia Sandero üç farklı donanım ile satışa sunulmaktadır. Başlangıç paketi Essential modelidir. Orta paketi Expression modelidir. En üst donanım paketi ise Expression modelidir. Araç fiyatına göre son derece kullanışlı donanım özelliklerine sahiptir. 8 inç multimedya ekranı, yokuş kalkış desteği, hız sabitleme gibi özelliklere sahip olan Expression donanım paketi konfor ve teknoloji açısından birçok özelliğe sahiptir. Fiyat açısından alınabilecek en iyi donanım paketi olarak karşımıza çıkan Expression donanım paketi hem performans hem de donanım açısından beklentileri karşılayabilecek uygun fiyatlı bir araçtır.

2024 yılının en ucuz araçlarından biri olarak satışa sunulan Dacia Sandero, yeni yılda da satış bakımından en çok tercih edilen modellerden biri olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. Konfor, teknoloji ve performans açısından farklı seçenekler sunan Sandero 2024 modelini daha yakından görmek ve aracın performans ve donanım özelliklerini daha yakından tanımak için en yakın Dacia bayilerine uğrayabilirsiniz.