Dacia markasının ilk elektrikli araba olma özelliğine sahip olan ve %100 elektrikli araç olarak geçen 2024 Dacia Spring modelinin detaylarını ve fiyatlarını sizler için araştırdık. Hatchback Crossover karışımı bir araç olan 2024 Spring modeli hatchback araçlara göre daha geniş ve yerden daha yüksek bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır. Elektrikli otomobillerin son yıllarda giderek artmasıyla birlikte Dacia markası da bu segmentte yer alan araçları üretmeye başladı. Özellikle elektrikli olarak üretilen araçlara ilgi daha da artmaya başladı. Türkiye’deki şarj ağının da yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte elektrikli araçlara olan ilgi de artmaya başladı. 2024 model Dacia Spring EXTREME 26.8 kWh 65 bg Electric donanım paketiyle satışa sunulmakta olup 2024 fiyatı olarak da 1.000.000 TL’den satışa sunulmaktadır.

Elektrikli 2024 Dacia Spring modeli özellikle fiyat aralığı açısından ülkemizdeki en ucuz otomobillerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu konuda özellikle fiyat açısından dikkat çeken araçlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu araç performans açısından beklentisi olanlar için bir araç değildir. Özellikle şehir içi kullanıma uygun enerji tasarrufunda son derece iyi olan bir araçtır. Araçta 65 beygir ve 113 torkluk bir motor bulunmaktadır. 2024 elektrikli Spring modelinin batarya kapasitesi 26,8 kWh olarak ölçülmüştür.

2024 Dacia elektrikli Spring modelinin ulaştığı maksimum hız seviyesi 125 km olarak ölçülmüştür. 0’dan 100 km hıza ise 13,7 saniyede ulaşmaktadır. Özellikle Clio modelinin 67 beygirlik motoruna yakın bir güce sahiptir. Şehir içinde tam şarjla 330 km yol yapabilen bu araç uzun yolda ise 220 km yol yapabilmektedir. Bu açıdan bakıldığında tam kapasite şarj ile 300 km civarında bir yol yapabilirsiniz. Bu da özellikle küçük şehirlerde son derece keyifli bir kullanım sunmaktadır. Yakıt tasarrufunda ise mükemmele yakın bir performans sergilemektedir.

Aracın şarj olma süresine bakacak olursak bu aracı evdeki prize takarak doldurmak isterseniz 0’dan 100’e ortalama 5 saat şarjda tutmanız gerekmektedir. Şarj istasyonlarında ise 0’dan 80’e ortalama 56 dakikada ulaşabilmektedir. 2024 Dacia Spring 3 yıl garanti kapsamında satışa sunulmaktadır. Aracın bataryası için ise sunulan garanti süresi 8 yıldır. Özellikleri ve farklı teknolojileriyle şehir içi kullanıma özel olarak tasarlanmış olan 2024 model Dacia Spring elektrikli araçlar içerisinde satın alınabilecek modellerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Siz de bu aracı Dacia bayilerine uğrayarak yakından görebilirsiniz.