D segment sedan modeller içerisinde yer alan ve lüks araçlar arasında bulunan DS 9 modelinin detaylarını ve güncel fiyatlarını sizler için araştırdık. Özellikleri, tasarımı ve konfor yapısıyla son derece etkileyici sedan otomobillerden biri olarak karşımıza çıkan DS 9, teknolojik ve performans açısından sınıfının en iyi araçları arasında yer almaktadır. Önden çekişli bir motora sahip olan 2024 model DS 9, 8 ileri otomatik vites özelliğiyle satışa sunulmaktadır. 2024 DS 9 modeli 2022 yılından beridir üretilen aynı kasa ve tasarım anlayışıyla satışa sunulmaya devam ediliyor.

Performans açısından değerlendirdiğimizde karşımıza son derece güçlü bir motor çıkmaktadır. 1598 silindir motor hacmine sahip olan 2024 DS 9 modelinde 225 beygir ve 300 torkluk son derece güçlü bir motor bulunmaktadır. Azami devir 5.500 olup araç 0’dan 100 km hıza 8,1 saniyede ulaşmaktadır. Aracın maksimum hızı ise saatte 236 km’dir. Performans özelliklerini incelediğimizde araç son derece güçlü bir motora sahiptir. Turbo benzinli olmasıyla birlikte araç performans bakımından standartların üzerinde olan bir sedan modeli olarak karşımıza çıkmaktadır.

Performansa dayalı lüks sedan modellerinden biri olan DS 9 modeli güçlü bir turbo benzinli motora sahiptir. 225 beygirlik bu ultra güçlü motor özelliği aracın daha popüler bir hale gelmesini sağlamıştır. Performans değerleri güçlü olması aracın yakıt tüketimini çok fazla etkilememektedir. Araç turbo benzinli araçların çoğundan daha iyi bir yakıt tüketimine sahiptir. Aracın şehir içi yakıt tüketimine baktığımızda 6,9 litre, şehir dışı 4,8 litre karma olarak da 5,6 litrelik bir fabrika tüketim değerleri karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca bu araçta 42 litrelik bir benzin deposu bulunmaktadır.

DS 9 Fiyat Listesi 2024

  • DS 9 OPERA Puretech 225: 3.700.000 TL

2024 model DS 9 modelini fiyat olarak incelediğimizde aracın 4 milyona yaklaşan bir fiyatla satışa sunulduğunu görüyoruz. Bu araç lüks sedan otomobiller arasında özellikle Renault Talisman, Opel Insignia, Ford Mondeo, Volkswagen CC, BMW 3 Audi A4 gibi araçlarla aynı segmentte yer alan önemli araçlardan biridir. Son yıllarda adından sıkça söz ettiren DS 9 modeli 2024 yılında da özellikle satış sayısında önemli rakamlara ulaşmayı hedefliyor. Siz de bu aracı daha yakından görmek ve test etmek için DS Automobiles yetkili satış noktalarına uğrayabilirsiniz.