SUV segmentinde yer alan önemli araçların satışları 2024 yılında da devam ediyor. Ülkemizde son yıllarda SUV segmentinde yer alan modellere olan ilgide bir patlama yaşanmaya başladı.  Özellikle geniş bir iş mekâna sahip olması, yerden daha yüksek olması ve görüş açısının daha iyi olması açısından SUV araçlar daha çok satılmaya başlandı.  Bu kapsamda neredeyse bütün firmalar SUV  segmentinde yer alan modelleri üretmeye başladı.  2024 yılında bu segmentte karşımıza çıkan araçlardan birisi de Ford Puma modelidir. B SUV segmentinde yer alan bir araçtır. Ford Puma 2024’ün Şubat ayından itibaren Ford yetkili satış noktalarında satışa sunulacak önemli sıfır araçlar arasında yer almaktadır.

2024 Ford Puma modelinde 1.0 litre EcoBoost 95 beygirlik benzinli 6 ileri manuel vitesli, 1.0 litre EcoBoost 125 beygir benzinli 7 ileri otomatik vitesli ve 1.0 litre Ecoboost 155 beygirlik 7 ileri otomatik vitesli hibrit olmak üzere 3 farklı motor seçeneği ile satışa sunulmaktadır. Türkiye standartlarına göre son derece güçlü performans özelliklerine sahip bu 3 farklı motor önemli değerlere sahip olarak Ford Puma modelinde yer almaktadır.

2024 yılında özellikle hibrit motor özelliğine sahip SUV araçlara olan ilginin artması ile beraber bu yazımızda da sizlere yeni hibrit Ford Puma modelinin önemli özelliklerini aktarmak istiyoruz.  Hibrit motor seçeneği ile satışa sunulan 2024 Ford Puma modelinde 7 ileri otomatik önden çekişli bir şanzıman bulunmaktadır.  155 beygir ve 240 torkluk bir performans değerine sahip olan yeni Ford Puma modelinin sıfır kilometreden 100 km’ye ulaşma süresi 8,7 saniye olarak  ölçülmüştür.  Aracın ulaştığı maksimum hız seviyesi ise saatte 200 kilometre olarak ölçülmüştür.

Benzinli hibrit motor seçeneğine sahip olan bu araçta ortalama benzin tüketimi 100 kilometrede 5,7 litre olarak ölçülürken araçta 42 litrelik bir yakıt deposu bulunmaktadır.  Önemli teknolojik detaylara da sahip olan bu araçta hız sabitleme ve sınırlama, yokuş kalkış desteği, şerit takip sistemi, acil fren desteği, elektrikli ön ve arka camlar, LED farlar, multimedya ekranı, navigasyon, dijital gösterge paneli gibi önemli donanımlar bulunmaktadır.

Ford Puma 2024 Fiyat Listesi

  • Ford Puma Style 1.0L EcoBoost 95 BG: 1,152,000 TL
  • Ford Puma Style 1.0L EcoBoost 125 BG: 1,368,000 TL
  • Ford Puma ST-Line 1.0L EcoBoost 155 BG Hibrit: 1,605,600 TL

Ford Puma modelinin tek donanım özelliğiyle performans odaklı olarak satışa sunduğu araçlardan biri de 2024 Ford Puma ST modelidir. Performans odaklı bu motor seçeneğinde 200 beygir ve 320 torklu son derece güçlü bir motor bulunmaktadır. Performans açısından B segmentinde yer alan tüm SUV araçlardan daha iyi bir motor özelliğine sahip olan bu aracın maksimum hızı ise saatte 220 km’dir. Araç bu motor seçeneğinde 6 ileri manuel vites ile satışa sunulmaktadır.

Son olarak Ford Puma modelinin ağırlık ve ölçülerine baktığımızda araçta 456 litrelik son derece kullanışlı bir bagaj hacmi bulunmaktadır.  B segmentinde yer alan SUV araçlar içerisinde en geniş bagaj hacmi olan araçlardan birisi olarak karşımıza çıkan bu araç 1280 kilogramlık boş bir ağırlığa sahiptir.  Araçta yer alan jant çapı ise 18 inç olarak ölçülmüştür.  Bu ölçüler özellikle aracın yol tutuşunda son derece önemli bir yer tutmaktadır.  Siz de yılın önemli araçlarından biri olan Ford Puma 2024 model seçeneklerini yakından görmek için Ford yetkili satış noktalarına uğrayabilirsiniz.