Honda’nın C segment SUV kategorisinde satışa sunduğu modellerden biri olan Honda HR-V, 2024 yılının 3. Ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacaktır. Özellikle yeni nesil hibrit motorlarla satışa sunulan 2024 Honda HR-V ile ilgili merak edilen her şeyi araştırdık. Özellikleri ve fiyatıyla dikkatleri üzerine çeken bu SUV modeli son derece önemli özelliklere sahiptir. 4X2 önden çekişli tam otomatik şanzıman özelliğiyle satışa sunulan bu Hybrid araç son derece önemli konfor özelliklerine sahiptir.

Yeni Honda HR-V modelinde 131 beygir ve 253 torkluk bir motor bulunmaktadır. 6000 azami devire sahip olan bu araçta 10,7 saniyede 0’dan 100 km hıza çıkabilmektedir. Aracın maksimum hızı ise saatte 170 km’dir. Performans açısından bir hibrit araç için normal denilebilecek değerlere sahiptir. Kısacası beklentilerinizi karşılayabilecek bir performans değerleri bulunmaktadır. Aracın elektrikli motorunda 96 kW motor gücü, 253 Nm elektrik motoru maksimum torku ve 170km/h elektrik motoruyla maksimum hıza sahiptir. Araç benzinli hibrit motorda ortalama 5,5 litrelik bir yakıt tüketimine sahiptir.

2024 Honda HR-V 1.5L e:HEV Hybrid motor özelliğiyle dikkatleri üzerine çeken bir araçtır. Araçta Elegance, Advance ve Style olmak üzere üç farklı donanım paketi bulunmaktadır. Standart olarak sunulan donanımlar içerisinde hız sabitleme ve sınırlama, yokuş kalkış desteği, şerit takip sistemi, elektromekanik park freni, elektrikli ön ve arka camlar, LED farlar, LED gündüz farları, otomatik klima, ön ve arka park sensörü gibi önemli güvenlik özellikleri bulunmaktadır. Ayrıca 7 inç multimedya ekranı, telefon bağlantı sistemi, navigasyon, geri görüş kamerası gibi son derece önemli özellikler bulunmaktadır.

Honda HR-V 2024 Fiyat Listesi

  • HR-V Elegance 1.5L e:HEV Hybrid: 1,704,000 TL
  • HR-V Advance 1.5L e:HEV Hybrid: 1,760,500 TL
  • HR-V Style 1.5L e:HEV Hybrid: 1,879,000 TL

Donanım ve teknoloji açısından önemli özelliklere sahip olan Honda HR-V modelinin son olarak EuroNCAP sonuçlarına baktığımızda araç 5 yıldız almıştır. Çocuk yolcu güvenliği %75, yetişkin yolcu güvenliği %82, yaya güvenliği %72, güvenlik ekipmanları ise %78’lik bir puan almıştır. Bu oranların daha da yüksek olması aracı daha da güvenilir bir hale getirecektir. Özellikle yolcu ve çocuk yolcu güvenliğinin geliştirilmesi gerekmektedir. Bu konuda Honda CR-V modelinin gerisinde kalan bir araçtır.

SUV segmentinde yer alan hibrit araçlardan biri olarak 2024 yılında da satışa sunulan Honda HR-V, C segment SUV araçlar arasında yer almaktadır. Dikkat çeken tasarım ve teknolojisiyle birlikte son derece kullanışlı donanımlara sahip olan ve farklı renk seçenekleriyle satışa sunulan 2024 Honda HR-V modelinin daha yakından görmek ve aracın test sürüşlerine katılarak daha yakından tanımak için Honda yetkili satış birimlerinden birine uğrayabilirsiniz.