Kia ailesinin en küçük aracı olan 2024 model Kia Rio, yeni yılda yeniden Türkiye’de satışa sunulmaya başlandı. Özellikleri ve fiyatıyla sınıfının en uygun fiyatlı araçları arasında yer alan bu araç ile ilgili gelişmeleri ve güncel fiyatlarını sizler için araştırdık. 5 kapılı B segmentinde yer alan Hatchback modellerinden biri olarak satışa sunulan 2024 Kia Rio, iki farklı versiyonla yeni yılda satışa sunulmaktadır. 1398 cc silindir hacmi bulunan bu araç 4 silindirli turbo benzinli bir motor ile satışa sunulmaktadır.

Kia Rio 2024 modelinde 100 beygir gücüne sahip bir motor bulunmaktadır. Bu motorda 133 Nm tork ve 6000 azami devir bulunmaktadır. 12,9 saniye gibi bir sürede 0’dan 100 km hıza ulaşan Kia Rio modelinde maksimum hız saatte 183 km olarak ölçülmüştür. Yakıt tüketimi açısından incelediğimizde araç özellikle şehir içi kullanımda fazla bir tüketim değerine sahiptir.

2024 Kia Rio Yakıt Tüketimi ve Gaz Salınımı

  • Şehir İçi Yakıt Tüketimi: 8,2 litre
  • Şehir Dışı Yakıt Tüketimi: 5 litre
  • Ortalama Yakıt Tüketimi: 6,2 litre
  • Karma CO2 Salınımı: 142
  • Yakıt Deposu: 45 litre

Hız sabitleme ve sınırlama, yokuş kalkış desteği, şerit takip asistanı, acil fren desteği, elektrikli park freni, otomatik açılan bagaj kapağı, elektrikli ön ve arka yan camlar, ısıtmalı yan aynalar gibi önemli donanım özelliklerine sahip olan Kia Rio, güvenlik açısından son derece iyi bir araçtır. 2024 Kia Rio, EuroNCAP testlerinden 5 yıldız almış bir araçtır. Özellikle yetişkin yolcu güvenliğinde %93’lük bir performansa sahip olan bu araç çocuk yolcu güvenliğinden ise 584’lük bir puan almıştır.

Kia Rio 2024 Fiyat Listesi

  • Rio Hatchback Cool 1.4L 100 PS Otomatik: 1.005,000 TL
  • Rio Hatchback Elegance Konfor 1.4L 100 PS Otomatik: 1,108,000 TL

Cool ve Elegance Konfor donanım paketlerine sahip olan 2024 Kia Rio modeli özellikle Elegance Konfor modelinde son derece önemli donanım özelliklerine sahiptir. Araçta otomatik klima, yol bilgisayarı, arka park sensörü, yağmur sensörü, müzik sistemi kumanda tuşları, yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon, ısıtmalı ön koltuklar, SD kart girişi, telefon bağlantısı gibi önemli özellikler bulunmaktadır.

Şehir içi kullanımlarda son derece keyifli bir sürüş sunan ve otomatik şanzıman özelliğiyle dikkatleri üzerine çeken B segment Hatchback araçlar içerisinde alınabilecek modeller arasında yer alan Kia Rio, motor ve teknolojisiyle sınıfının önemli araçları arasında yer almaktadır. 2024 Şubat ayından itibaren Kia yetkili satış noktalarında satışa sunulacak olan Kia Rio modelini yakından görmek ve test etmek için Kia yetkili satış noktalarından birine uğrayabilirsiniz.