Kia markasının en geniş SUV aracı olan Sorento modeli 2024 yılının Şubat ayından itibaren satışa sunulacaktır. Özellikle teknoloji ve iç mekândaki genişlik açısından yılın en önemli D segment SUV araçları arasında yer alan bu araç, benzinli hibrit bir motor ile satışa sunulmaktadır. Tüm versiyonlarda 4X4 çekişli 6 ileri otomatik vites özelliğiyle satışa sunulan Kia Sorento 2024 modelinde dikkat çeken detayları ve güncel fiyatları sizler için derledik. Özellikle motor performansı açısından sınıfının en iyi araçlardan biri olarak karşımıza çıkan bu araç yeni nesil teknolojik detaylar açısından da önemli bir model olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kia Sorento 2024 Performans Özellikleri

  • Beygir gücü: 230 HP
  • Azami tork: 350 Nm
  • Azami devir: 5500
  • Hızlanma (0-100): 8,6 saniye
  • Maksimum hız: 193 km/s
  • Silindir Hacmi: 1598 cc
  • Besleme Tipi: Turbo kompresör, Intercooler
  • 100 km’de ortalama yakıt tüketimi: 6,1 litre
  • Yakıt deposu: 67 litre

 

7 kişilik oturma alanına dönüşebilen bir iç mekâna sahip olan Kia Sorento, yenilikçi donanım ve tasarım anlayışıyla dikkat çeken modellerden biridir. 10 farklı renk seçeneğiyle satışa sunulan bu modelde tasarım açısından son derece güzel renkler bulunmaktadır. Prestige ve Prestige Smart olmak üzere iki farklı donanım paketine sahip olan bu araç çekiş açısından son derece güçlü bir araçtır. EuroNCAP verilerinden 5 yıldız alan bu araç ortalama %85’lik bir puana sahiptir.

Kia Sorento, 2024 yılında hem performans hem de teknolojisiyle beğenilen en önemli SUV araçlardan biridir. Özellikle elektrikli ve hibrit araçlara olan ilginin artmasıyla birlikte geliştirdiği Hybrid motor özelliğiyle son derece düşük yakıt tüketimi ve iyi bir performansa sahip olan bu araç, 2024 yılında da en çok ilgi gören araçlar arasında yer almaktadır. Geniş ve kullanışlı bir iç alana sahip olan bu araçta yeni nesil donanım özellikleri standart olarak sunulmaktadır. Araç özellikle dış tasarımda önemli detaylarla şekillenmiş bir araçtır.

Kia Sorento 2024 Fiyat Listesi

  • Sorento PRESTIGE 1.6L 230 PS DCT 4×4 (Otomatik): 3.190.000 TL
  • Sorento Prestige Smart 1.6L 230 PS DCT 4×4 (Otomatik): 3.340.000 TL

Farklı renk seçenekleriyle alınabilecek olan bu SUV araçta dikkat çeken yenilikçi renkler arasında İpeksi Gümüş Metalik, Mineral Mavi Metalik, Yerçekimi Mavisi Metalik gibi önemli renk seçenekleri bulunmaktadır. Kia Sorento 2024 yılında satışa sunulan en geniş bagaj hacmine sahip modellerden biridir. 608 litre bir bagaj alanı sunan bu araç son derece ağır modeller arasında yer almaktadır. Aracın boş ağırlığı 2 ton civarındadır. Güvenlik açısından da önemli özellikler sunan araçta yeni nesil güvenlik özellikleri standart olarak sunulmaktadır. Siz de D segment SUV araçlar arasında önemli bir yere sahip olan bu aracı Kia bayilerine uğrayarak satın alabilirsiniz.