Lüks araç segmentinde farklı model seçenekleriyle 2024 yılında da Türkiye pazarında yer almaya devam eden Mazda, 2024 yılında önemli modellerinin satışına devam etmektedir. Konfor ve teknoloji odaklı sıfır araç modelleriyle ilgi uyandıran Mazda, özellikle sportif araç segmentinde oluşturduğu modelleriyle yeni yılın en önemli markalarından biri olmaya devam etmektedir. Mazda CX-5, Mazda MX-5, Mazda MX-5 RF ve Mazda 6 olmak üzere dört farklı modelinin tanıtımını gerçekleştiren Mazda, yenilikçi teknolojilerle donattığı bu modelleri piyasaya sürmeye devam etmektedir.

2024 engelli araç limitleri açıklandıktan sonra en çok araştırılan markalardan biri olan Mazda, ÖTV muafiyetiyle araç alacaklar için üzücü bir haber yayımladı. 2024 yılında engelli araç limiti olarak açıklanan 1.591.255 TL altında hiçbir Mazda modelinin bulunmadığını açıklayan Mazda, bu kapsamda ülkemizde ÖTV muafiyetli araç satışında bulunmayacaktır. Yani engelli araç limiti kapsamında satışa sunulan hiçbir Mazda modeli 2024 yılında rapor üzerine araç arayan müşterilere satışı yapılmayacaktır. Limit içerisinde yer almadığı için Mazda modellerinin ÖTV’siz satışı bulunmamaktadır.

Mazda spor araç olarak piyasaya sürdüğü MX-5 modeli tasarım, teknoloji, donanım, performans ve konfor açısından son derece önemli özelliklere sahip bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır. Otomatik şanzıman özelliğiyle güçlü bir performans gösteren bu araç tüm gözleri üzerine çekebilecek önemli spor araçlar arasında yer almaktadır. 2024 yılında Mazda’nın piyasaya sürdüğü araçlardan biri de Mazda MX-5 modelidir. Son yıllarda SUV modellere olan ilgiyle birlikte Mazda da SUV segmentinde Mazda MX-5 modelinin satışına başladı. Yakında zamanda Hibrit olarak da satışa sunulacak olan bu araçta güçlü bir performansa sahip benzinli bir motor bulunmaktadır.

Mazda son olarak da sedan segmentinde yer alan Mazda 6 modelini tanıttı. Son yıllarda sedan araçların üretimine ara veren birçok marka olmasına rağmen Mazda, klasikleşen Mazda 6 modelinin 2024 yılında da satışa sunmaya devam etmektedir. Engelli araç limitleri içerisinde yer almayan Mazda modellerinin ÖTV’siz fiyatlarını sizler için derledik. Eğer bir gün devlet tarafından engelli vatandaşlar için belirlenen limitlerin tamamen kaldırılması halinde sizlere fikir olması amacıyla ÖTV’siz fiyatlarını sizler için listeledik.

Mazda 2024 Engelli Araç Fiyatları

  • 1.5 SKY-G Power Sense: 845.710 TL
  • 1.5 SKY-G Power Sense i-Activesense Terracota: 917.000 TL
  • 1.5 SKY-G Power Sense i-Activesense Beyaz Deri: 917.000 TL
  • 1.5 SKY-G Power Sense -BSM: 1.841.150 TL
  • 1.5 SKY-G Power Sense i-Activesense Terracota -BSM: 878.140 TL
  • 1.5 SKY-G Power Sense i-Activesense Beyaz Deri -BSM: 912.380 TL
  • 1.5 SKY-G Power Sense i-Activesense Terracota -ALH: 912.380 TL
  • 1.5 SKY-G Power Sense i-Activesense Beyaz Deri -ALH: 912.380 TL

Özellikleri ve teknolojisiyle son yılların en popüler araçlarını üreten Mazda, 2024 yılında da 3 farklı segmentte, SUV, Spor Araba ve Sedan, yer alan 4 farklı modelle ülkemizde yer almaya devam etmektedir. Yılın önemli markalarından biri olan Mazda, fiyat açısından ulaşılması zor markalardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Günümüz teknolojilerini şık bir tasarımla birleştiren Mazda, ürettiği tüm araçlarda üst düzey güvenlik anlayışını standart donanımlarla sunmaya devam ediyor. Siz de Mazda modellerini yakından tanımak için en yakın bayilerden birine uğrayabilirsiniz.