2024 yılında birçok marka önemli araçlarını ülkemizde satışa sunmaya devam etmektedir. Mini markası da 2024 yılında Mini 3 Kapı, 5 Kapı, Mini Clubman, Mini Countryman, Mini Cabrio, Mini Cooper SE ve Mini John Cooper Works modellerinin satışına devam etmektedir. Özellikle ülkemizde en çok beğenilen Mini modeli olan 2024 Mini Cooper yeni yılda da satışa sunulmaya devam etmektedir. Bu kapsamda engelli araç limitinin 1.606.000 TL olarak açıklanmasıyla birlikte birçok kullanıcı Mini modellerinin engelli araç limitleri dâhilinde satılıp satılmadığını araştırmaya başladı.

Mini farklı model seçenekleri ve kendine özgü tasarım ve teknoloji özellikleriyle dikkat çeken markaların başında gelmektedir. Farklı model seçeneğine sahip olan Mini markasının güncel fiyatlarını sizler için araştırdık. Bu kapsamda incelediğimizde 2024 Mini modelleri engelli araç limitleri üzerinde bir liste fiyatıyla satışa sunuldukları için ÖTV muafiyetli olarak satın alınamamaktadır. 2024 yılında en ucuz Mini modelinin fiyatı bile engelli araç limitleri kapsamında açıklanan 1.606.00 TL’nin üzerinde bulunmaktadır. Bundan dolayı ne yazık ki heyecanla yeni limitleri bekleyip Mini Cooper almak isteyen engelli vatandaşlar bu araçlardan herhangi birine ÖTV’siz olarak sahip olamayacaklardır.

Mini Cooper 2024 model yılında önemli değişiklikler yaparak satışa sunulmaktadır. Özellikleri ve kendine has tasarım anlayışıyla dikkat çeken bu araç konfor ve teknolojide son derece iyi olan bir araçtır. Elektrikli motor özelliğiyle satışa sunulan bu araçta zaten %4 ÖTV olduğu için engelli vatandaşlar için bir anlam ifade etmemektedir. Diğer Mini modelleri ise benzinli olmasına karşın limitten daha yüksek başlangıç fiyatına sahip oldukları için ÖTV’siz olarak satın alınamayacaktır. Farklı model özellikleriyle kullanıcılarına birçok seçenek sunan Mini, 2024 yılında ÖTV muafiyetli araç satışına uygun olmayan markalardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

ÖTV’siz 2024 Mini Fiyatları

  • Cooper 5 Kapı Signature 1.5 136 BG Otomatik Benzin: 868,946 TL
  • Cooper 5 Kapı Resolute Edition 1.5 136 BG Otomatik Benzin: 947,306 TL
  • Cooper SE Inspired 184 BG Otomatik Elektrikli: 987,973 TL

2024 yılında piyasaya sürülen Mini 3 Kapı, 5 Kapı, Mini Clubman, Mini Countryman, Mini Cabrio, Mini Cooper SE ve Mini John Cooper Works araçları fiyat aralıkları açısından engelli araç limitleri kapsamında satışa sunulmamaktadır. ÖTV’siz araç alımında belirlenen limitin üstünde başlangıç fiyatına sahip olan Minin modelleri 2.100.000 TL ile 4.200.000 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Engelli araç limitleri kapsamında ÖTV’siz olarak araç almak isteyen vatandaşların farklı markaların limit kapsamında satışa sunduğu modellere yönelmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda siz de ÖTV muafiyetli araç satışı için Ford, Fiat, Toyota, Renault, Volkswagen, Opel gibi markaları tercih edebilirsiniz.