Elektrikli araç modelleri içerisinde son derece dikkat çeken araçlardan biri olan Corsa-e modelinin özelliklerini ve güncel fiyatlarını sizler için araştırdık. Elektrikli Corsa 2024 modeli iki farklı donanım paketiyle satışa sunulmaktadır. Fiyatları ve özellikleriyle hatchback sınıfında alınabilecek en iyi elektrikli araba modelleri arasında yer alan 2024 elektrikli Corsa modeli, üst düzey bir teknolojiye sahip araçlardan biri olarak dikkat çekmektedir.

B segment hatchback araçlar arasında yer alan 2024 Opel Corsa, benzinli motor seçeneklerinin yanında 2024 yılında elektrikli bir motor ile satışa sunulmaya başlandı. Tüm versiyonlarda otomatik vites ile satışa sunulan bu araç performans açısından beklentileri karşılayabilecek araçlardan biridir. Bu açıdan bakıldığında bu araç özellikle fiyat-performans açısından parasının karşılığını veren araçlar arasındadır.

2024 elektrikli Opel Corsa-e Ultimate ve GS olmak üzere iki farklı donanıma sahiptir. 2024 Opel Corsa Ultimate Elektrikli 100kW modeli 1.226.900 TL, 2024 Opel Corsa-e GS 100kW (136 bg) modeli ise 1.313.900 TL fiyat ile satışa sunulmaktadır. Fiyat açısından bakıldığında her iki versiyon da son derece konfor ve performans odaklı özelliklere sahiptir.

2024 Elektrikli Opel Corsa-e Performans Özellikleri

  • Bir vitesli önden çekişli otomatik şanzıman özelliğine sahiptir.
  • 136 beygirlik bir beygir gücü bulunmaktadır.
  • 260 NM azami tork özelliğine sahiptir.
  • 8,1 saniyede 0’dan 100 km hızlanma seviyesine sahiptir.
  • Aracın batarya kapasitesi 50 kWh’dır.
  • 100 kW’lık elektrikli motor gücü bulunmaktadır.
  • Saatte maksimum hızı 150 km’dir.

2024 Elektrikli Opel Corsa-e Menzil ve Şarj Süresi

Elektrikli araçlarda en dikkat çeken özellik menzil mesafesidir. Bu bakımdan 2024 Corsa-e modelinin menziline baktığımızda araçta 350 km menzil bulunmaktadır. Bu aracın şarj süresi ise DC hızlı şarj ile 30 dakikadır. Aracın ev tipi AC şarj süresi ise 7 saat 30 dakikadır. Bu açıdan özellikle sıfırdan %80’e ortalama 30 dakikada ulaşması aracın hızlı bir şarj süresine sahip olduğunu göstermektedir. Bu bakımdan incelediğimizde son derece iyi bir menzil ve hızlı şarj süresiyle dikkatleri çeken bir araçtır.

Şerit takip asistanı, hız sabitleme ve sınırlama, panoramik cam tavan, çift bölgeli otomatik klima, ön ve arka park sensörü, 7 inç multimedya ekranı gibi önemli donanımlara sahip olan bu araç kokpit alanında konforlu bir sürüş sunmaktadır. Hatchback sınıfında yer alan bu aracın boş ağırlığı 1.530 kg’dır. Ayrıca 267 litrelik bir bagaj hacmine sahiptir. Siz de elektrikli araçlar içerisinde önemli bir yere sahip olan bu aracı Opel bayilerine uğrayarak yakından inceleyebilirsiniz.