Ülkemizde satışa sunulan ikonik araçlardan biri olan Opel Astra Hatchback modelinin detayları açıklandı. Özellikle fiyat açısından merak edilen bu aracın tüm detaylarını sizler için araştırdık. C segmentinde yer alan 5 kapı sayısına sahip Turbo benzinli ve dizel motor seçenekleri ile satışa sunulan 2024 Opel Astra Hatchback modeli ön Konfor hem teknoloji açısından yılın en önemli araçlarından birisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

7 farklı renk seçeneği ile satışa sunulan 2024 Opel Astra modelinde hem benzinli hem de dizel motor seçenekleri bulunmaktadır. Benzinli motor seçeneklerinde 4 sürüm bulunurken dizel motor seçeneklerinde sadece bir sürüm bulunmaktadır.  Ayrıca benzinli motor seçeneklerinde 6 ileri manuel vites özelliğine sahip olan bu aracın bir de 8 ileri otomatik şanzımanlı; dizel motor seçeneklerinde ise sadece 8 ileri otomatik vites özelliği ile satışa sunulmaktadır.

C segmentinde yer alan bu Hatchback modelinde  2 farklı motor seçeneği bulunmaktadır. Benzinli motor seçeneklerinde 6 ileri manuel ve 8 ileri otomatik vites seçeneklerine sahip olan bu araç 130 beygirlik ve 230 torkluk son derece güçlü bir performans odaklı motora sahiptir 9,7 saniyede 0 kilometreden 100 kilometre hıza kadar ulaşan bu araç saatte maksimum 210 km kadar çıkabilmektedir.

Yakıt tüketimi açısından özellikle şehir içinde çok iyi olmasa da karma yakıt tüketiminde 5,6 litrelik bir değere sahip olan 2024 model Opel Astra aracında 52 litrelik bir yakıt deposu bulunmaktadır.  Son yıllarda özellikle Hatchback araçlar içerisinde önemli atılımlarda bulunan Opel Astra modelinde donanım ve teknoloji açısından olduğu kadar tasarım açısından da son derece gelişmiş modellerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır.  Özellikle Türkiye pazarında J kasa Astra modelinden sonra yeni üretilen ve yeni bir tasarım anlayışı ile satışa sunulan 2024 model Yeni Opel Astra da J kasa kadar tutulan bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır.

Opel Astra Hatchback 2024 Fiyat Listesi

  • Astra HB Edition 1.2 130 HP BENZİN MT6: 1.252.900 TL
  • Astra HB Edition 1.2 130 HP BENZİN AT8: 1.411.900 TL
  • Astra HB Edition 1.5 130 HP DİZEL AT8: 1.488.900 TL
  • Astra HB Elegance 1.2 130 HP BENZİN AT8: 1.557.900 TL
  • Astra HB GS 1.2 130 HP BENZİN AT8: 1.691.900 TL

Edition, Elegance ve GS olarak üç farklı donanım paketiyle satışa sunulan 2024 Astra modelinin dizel seçeneklerinde sadece Edition donanım paketi bulunmaktadır. Benzinli modelleri ise Edition 6 ileri manuel ve 8 ileri otomatik, Elegance ve GS modelleri bulunmaktadır. Türkiye’nin en çok aranan hatchback araçlarından biri olarak karşımıza çıkan bu araç, Volkswagen Golf gibi araçlarla rahatlıkla yarışabilecek modellerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Aracın özellikle GS donanım paketi konfor ve teknolojide sınıfının en iyi özelliklere sahip modeli olarak karşımıza çıkmaktadır.

2024 Opel Astra GS modelinde birçok önemli donanım özelliği bulunmaktadır. Hız sabitleme ve sınırlama, yokuş kalkış desteği, yorgunluk tespit sistemi, şerit takip sistemi, elektronik park freni gibi önemli güvenlik donanımları bulunmaktadır. Bunun yanında ön ve arka park sensörleri, deri direksiyon simidi, deri koltuklar, ısıtmalı ön koltuklar, SD kart girişi ve USB girişi, 10.25 inç dokunmatik multimedya ekranı gibi konfor odaklı önemli donanımlar da bu araçta yer alan önemli özellikler arasında yer almaktadır. Opel Astra 2024 fiyatları açısından bakıldığında alınabilecek bir fiyat aralığıyla satışa sunulmaktadır. 2024 yılının ikinci ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak olan Opel Astra HB modelini Opel bayilerine uğrayarak daha yakından görebilirsiniz.