Hafif ticari araç segmentinde  son yıllarda adından sıkça söz ettiren  2024 model Peugeot Rifter aracının güncel fiyat listesi ve motor teknolojisinin detayları açıklandı.  Sınıfının en dikkat çeken araçlarından birisi olarak karşımıza çıkan bu araç özellikle Fiat Doblo, Ford Tourneo Connect,  Citroën Berlingo,  Opel Combo gibi araçlarla yarışabilecek önemli teknolojik ve donanım özelliklerine sahiptir.  2024 yılında hem manuel hem de otomatik şanzıman seçeneklerine sahip olan bu aracın tüm versiyonları 1.5 litrelik dizel bir motor seçeneği ile satışa sunulmaktadır.

2024 model Peugeot Rifter aracının manuel şanzıman seçeneklerinde 100 beygir ve 130 beygirlik iki farklı dizel motor seçeneği bulunurken otomatik şanzıman seçeneklerinde ise sadece 130 beygirlik bir motor seçeneği bulunmaktadır.  6 ileri manuel ve 8 ileri otomatik şanzıman seçeneklerine sahip olan bu araç özellikle farklı donanım seçenekleri ile tercih edilebilecek önemli hafif ticari araç modelleri arasında yer alması açısından  son derece dikkat çeken araçlardan birisi olarak karşımıza çıkmaktadır.  Renk seçeneği açısından 8 farklı renge sahip olan bu araç EuroNCAP verilerinden 5 yıldız almış bir araçtır. Araç özellikle yetişkin yolcu güvenliğinde aldığı %91’lik puanla dikkat çeken hafif ticari araç modelleri arasında yer almaktadır.  Yine kaza test sonuçları neticesinde Peugeot Rifter modeli çocuk yolcu güveninde ise %81’lik bir puan almıştır.  Bu değerler bu aracın güvenlik açısından ne kadar önemli özelliklere sahip olduğunu göstermektedir.

K segmentinde yer alan önemli panelvan modellerinden birisi olarak satışa sunulan 2024 Peugeot Rifter aracında 4×2 önden çekişte 8 ileri otomatik şanzıman seçeneği bulunmaktadır. Özellikle bu motorda 130 beygir ve 300 torklu son derece iyi bir performans sergileyen bir motor bulunmaktadır. Bu motor seçeneği 11,8 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza çıkıp maksimum 183 kilometre hız yapabilmektedir.

2024 Rifter aracının yakıt tüketimine bakacak olursak araç şehir içi yakıt tüketimi 4,6 litre, şehir dışı yakıt tüketimi 4,1 litre, ortalama yakıt tüketimi ise 4,3 litre olarak ölçülmüştür. Bu araçta 50 litrelik bir yakıt deposu bulunmakta olup tam dolu depoyla şehir dışında ortalama 1000 kilometreye yakın bir yol gidebilirsiniz.  Bu açıdan bakıldığında son derece düşük yakıt tüketimlerine sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.  K segmentinde yer alan bu panelvan modeli özellikle ticari hayatınızı kolaylaştıracağı gibi geniş ailelerin de tercih edebileceği en önemli panelvan modellerinden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır.  Araçta 1.050 litrelik son derece kullanışlı ve geniş bir bagaj hacmi bulunurken aracın boş ağırlığı da 1465 kilogram olarak ölçülmüştür.

Peugeot Rifter 2024 Fiyat Listesi

  • Rifter ALLURE 1.5 BlueHDi 100hp: 968,000 TL
  • Rifter ALLURE 1.5 BlueHDi 130hp 6MT: 995,000 TL
  • Rifter ALLURE 1.5 BlueHDi 130hp EAT8: 1,158,500 TL
  • Rifter GT 1.5 BlueHDi 130hp EAT8: 1,238,000 TL

Tasarım Teknoloji ve geniş bir iş mekâna sahip olması açısından yılın en çok tercih edilen modellerinden biri olması beklenen  2024 Peugeot Rifter hem güvenlik hem de donanım açısından en gelişmiş ticari araç modellerinden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Özellikle 8 ileri otomatik şanzıman seçeneğine sahip olması ve otomatik açılan bagaj kapağı gibi önemli özelliklerin bulunması ayrıca 8 inç multimedya ekranı  ve buna entegre edilmiş geri görüş kamerası gibi önemli teknolojilere sahip olması açısından alınabilecek en önemli hafif ticari araç modellerinden birisi olarak karşımıza çıkan Rifter modelini siz de Peugeot bayilerine uğrayarak daha yakından tanıyabilirsiniz.