Skoda ailesinin en küçük aracı olarak Hatchback segmentinde satışa sunulan Fabia modeliyle ilgili merak edilen her şeyi sizler için araştırdık. Özellikleri ve teknolojisiyle dikkatleri üzerine çeken bu araç 2024 yılında satışa sunulan sıfır araçlar içerisinde en uygun fiyatlı modellerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Skoda Fabia araç modeline ait EuroNCAP verilerini incelediğimizde bu araç yolcu güvenliğinde %85 puan almıştır. Çocuk yolcu güvenliğinde %81 puan alan Skoda Fabia, yaya ve güvenlik ekipmanlarında ise %70’lik bir puana sahiptir. Özellikle kaza test sonuçlarından 5 yıldız alan bu araç bu açıdan son derece önemli verilere sahiptir. Dikkat çeken teknolojisiyle ve üst düzey güvenlik anlayışıyla ilgi gören modellerden biri olarak özellikle fiyat açısından sınıfının en ucuz modellerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

2024 model Skoda Fabia, iki farklı motor ile satışa sunulmaktadır. Önden çekişli 5 ileri manuel vites özelliğine ait şanzıman özelliğiyle satışa sunulan bu araç, 95 beygirlik ve 175 torkluk bir motor ile satışa sunulmaktadır. 193 km maksimum hıza ulaşan bu araç 10,6 saniyede ivmelenmektedir. 999 cc, 3 silindirli turboşarjlı benzinli bir motora sahiptir. Manuel vitesli motorlarda aracın 100 km’deki ortalama yakıt tüketimi 5,1 litredir.

Skoda Fabia modelinin en dikkat çeken motoru diğer Skoda modellerinde de yer alan ve güçlü bir duruş sergileyen 1.0 TSI motordur. Bu motorda 110 beygir ve 200 torkluk bir motor performansı bulunmaktadır. 9,9 saniyede ivmelenen bu araç 205 km maksimum hıza ulaşabilmektedir. 7,5 litre şehir içi yakıt tüketimine sahip bu motorda aracın şehir dışı tüketim değeri 4,8 litredir. Skoda Fabia 100 km’de ortalama 5,5 litrelik bir yakıt tüketimine sahiptir.

Skoda Fabia 2024 Fiyat Listesi

  • Fabia Elite 1.0 TSI 95 PS: 939,900 TL
  • Fabia Elite 1.0 TSI 110 PS DSG: 1,004,900 TL
  • Fabia Premium 1.0 TSI 110 PS DSG: 1,129,900 TL
  • Fabia Monte Carlo 1.5 TSI ACT 150 PS DSG: 1,329,900 TL

Skoda Fabia B segmentinde yer alan Hatchback modellerinden biridir. Özellikle fiyat açısından farklı donanım paketlerine sahip olan bu araç önemli konfor özelliklerini barındıran bir araçtır. Aracın başlangıç paketi 5 ileri manuel şanzımanlı Elite modelidir. Ayrıca başlangıç paketi olan Elite modeli ayrıca otomatik şanzımanla da satışa sunulmaktadır. Skoda Fabia modelinin orta paketi Premium, en üst paketi de Monte Carlo modelidir. Bu açıdan farklı donanım özellikleriyle tercih edilebilecek bir araçtır.

Yenilenen yüzüyle ve dikkat çeken teknolojisiyle 2024 yılında da ilgi görmeye aday araçlardan biri olarak karşımıza çıkan Skoda Fabia, özellikle fiyat aralığı açısından alınabilecek en uygun modeller arasında yer almaktadır. Özellikle fiyat açısından en iyi motor performansına sahip araçlardan biri olarak satışa sunulmaktadır. Siz de Skoda Fabia modeli için Skoda bayileriyle iletişime geçebilirsiniz.