Subaru, ülkemizde satışa sunduğu SUV modellerle dikkatleri üzerine çeken önemli markalardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. SUV segmentinin önemli markalarından biri olan Subaru, 2024 yılında üç farklı modelini ülkemizde satışa sunmaktadır. Elektrikli olarak satışa sunduğu 2024 Solterra modelinin yanında Subaru XV ve Forester e-Boxer modelleri markanın diğer önemli SUV araçları arasında yer almaktadır. Özellikleri ve teknolojisiyle dikkatleri üzerine çeken bu markanın engelli araç limitleri kapsamında alınıp alınamayacağını sizler için araştırdık. Özellikleri ve teknolojisiyle alınabilecek önemli araçlara sahip olması açısından rapor üzerine bu markaya sahip olmak isteyenler ÖTV’siz satışının olup olmadığını araştırmaya başladı.

Subaru XV, Forester e-BOXER ve Yeni Solterra EV modelleri 2024 yılında ülkemizde yer alan Subaru markasının tüm modelleri SUV segmentinde yer almaktadır. Fiyat aralığı açısından incelediğimizde bu araçların tamamı 2024 engelli araç limitleri kapsamında belirlenen 1.606.000 TL’nin üstünde bir başlangıç fiyatıyla satışa sunulmaktadır. Bu kapsamda Subaru modellerinden birisine ÖTV muafiyetiyle sahip olmak isteyenler için ne yazık ki güzel bir haber veremeyeceğiz. Subaru’nun tüm modelleri engelli araç limitlerinin üstünde bir liste fiyatıyla satışa sunulmaktadır.

2024 Subaru engelli araç fiyatları açısından alınamayacak bir markadır. Aracın tüm modelleri limit dışı kaldığı için rapor üzerine bu markanın üç önemli aracı da engelli limitleri dışında kalmıştır. Ancak son günlerde mecliste bazı milletvekillerin yaptığı başvurular engelli limitlerinin kalkması yönünde olmuştur. Bu kapsamda engelli araçlar için sunulan 1.606.000 TL sınırı kalkarsa engelli vatandaşlar istediği aracı satın alabilecektir. Biz de sizlere eğer limit kalkarsa Subaru modellerini ÖTV muafiyetiyle ne kadara alabileceğinizi araştırdık.

Subaru 2024 Engelli Araç Fiyatları

  • XV Xtreme 1.6i (114 bg) AWD Lineartronic: 812.139 TL
  • XV Xclusive 1.6i (114 bg) AWD Lineartronic: 891.243 TL
  • Solterra e-Xtreme AWD 71.4 kWh BEV 466 km (WLTP): 1.310.533 TL

Engelliler için belirlenen limitlerin kapsamında Subaru tarafından satışa sunulan XV, Forester e-BOXER ve Yeni Solterra EV modelleri SUV segmentinin önemli araçları olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikleri ve yenilikçi teknolojileriyle dikkat çeken bu araçlarda otomatik şanzıman seçeneğinin yanında manuel vitesli modeller de yer almaktadır. Özellikle SUV araç arayanların Subaru modellerinden birisini tercih edebilirler. Siz de engelliler için sunulan limitlerin kalkması durumunda Subaru araçlarından birine ÖTV’siz sahip olabilirsiniz. Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin.