Elektrikli araçlar içerisin küresel pazarda en dikkat çeken araçların başında gelen Tesla Model Y, 2024 yılı Mart ayı ile birlikte Türkiye pazarında satışa sunulacaktır. Sınıfının en dikkat çeken tasarım özellikleriyle satışa sunulan bu araç, farklı renk opsiyonlarına sahip SUV araçları arasında yer almaktadır. Cıva Gümüş, İnci Beyazı, Katı Siyah, Kiraz Kırmızısı ve Koyu Mavi olmak üzere 5 farklı renk seçeneğine sahip olan bu model; özellikle teknoloji, motor performansı, üst düzey donanım teknolojisi ve sunduğu uzun menzil mesafesiyle 2024 yılının en iyi elektrikli otomobili olarak karşımıza çıkmaktadır.

2024 Tesla Model Y otomobili özellikle güvenlik anlayışı bakımından sıfır araçlar içerisindeki en iyi puana sahip araçların başında gelmektedir. EuroNCAP verilerinde 5 yıldız alan bu araç; yetişkin yolcu güvenliğinde neredeyse %100’lük bir puana yaklaşan tek modeldir. Tesla Model Y 2024 modellerinin kaza test sonuçlarına baktığımızda bu araç yolcu güvenliğinden tam %97 puan almıştır. Ayrıca güvenlik ekipmanlarından %98 puan alan tek modeldir. Araç ayrıca çocuk yolcu güvenliğinde aldığı %87’lik puanla sınıfının en iyi modelleri arasında yer almaktadır. Tesla Model Y yaya güvenliğinde de son derece başarılı olup %82’lik bir puan almıştır.

Tesla Model Y, 2024 yılında Türkiye’de 3 farklı motor seçeneğiyle satışa sunulmaktadır. Başlangıç paketinde “Standart 50 kWh” motor seçeneğine sahip olan bu araç arkadan itişli 1 otomatik şanzıman özelliğiyle satışa sunulmaktadır. Bu motor özelliğinde 204 HP beygir gücü ve 350 Nm azami tork bulunmaktadır. 217 kilometre maksimum hıza ulaşabilen Standart 50 kWh Tesla Model Y, 6,9 saniyede sıfırdan 100 km hıza ulaşabilmektedir. Ayrıca bu modelin 30 dakikada şarj olma süresi bulunurken maksimum menzili de 455 km’dir.

“Long Range 75 kWh (351 bg) Dual Motor AWD”; Tesla Model Y aracının 2024 yılında satışa sunulan orta donanım paketidir. Bu donanım modeli başlangıç paketinden daha iyi bir motor teknolojisine sahiptir. 2024 Tesla Model Y, bu motor seçeneğinde 351 beygir ve 527 tork özelliğine sahiptir. 5 saniyede kalkıştan 100 km hıza ulaşabilen bu araç 217 km maksimum hıza sahiptir. Aracın bu motordaki menzil süresi ise 533 km’dir.

2024 Tesla Model Y otomobilin en üst motor teknolojisine sahip versiyonu ise “Performance 80.5 kWh (534 bg) Dual Motor AWD” teknolojisidir. Bu motor özelliği sıfır araçlar arasında en iyi güce ve teknolojiye sahip olan motor özelliğidir. Elektrikli araçlarda görülebilecek en iyi performans değerlerine Tesla Model Y otomobili bu motor seçeneğinde ulaşabilmektedir. Bu motorda tüm tekerlekten çekişli 4X4 özellikli 1 vitesli otomatik şanzıman özelliği bulunmaktadır.  534 HP beygir gücüne sahip olan bu araçta 660 Nm azami tork özelliği bulunmaktadır. Yani araç yokuşta 4 saniyede 100 km hıza ulaşabilen üst düzey bir performansa sahiptir.

Tesla Model Y otomobilin en üst donanım paketinde yer alan maksimum hız saatte 250 km’dir. Ara. 3,7 saniyede 0 km’den 100 km’ye çıkabilmektedir. D segmentinde yer alan SUV araçlardan biri olarak karşımıza çıkan bu aracın menzili 514 km’dir. Araç menzil açısından sınıfının en iyisidir. Araç DC hızlı şarj ile 30 dakikada şarj olabilmektedir. Araçta yer alan batarya kapasitesi ise 80.5 kWh olarak ölçülmüştür.

Tesla Model Y 2024 Fiyat Listesi

  • Model Y Standart 50 kWh (204 bg): 2,505,854 TL
  • Model Y Long Range 75 kWh (351 bg) Dual Motor AWD: 3,087,834 TL
  • Model Y Performance 80.5 kWh (534 bg) Dual Motor AWD: 3,205,338 TL

2024 Tesla Model Y, güvenlik açısından aklınıza gelebilen yeni nesil tüm güvenlik donanımlarına sahip olan bir araçtır. Şerit takip asistanı, takip mesafesi koruma, mekanik park freni, start&stop, hız sabitleme ve sınırlama gibi önemli özellikler standart olarak sunulmaktadır. Tasarım açısından çok beğenilen bir model olarak karşımıza çıkan bu araç iç mekân açısından da teknolojik detaylara sahip bir araçtır. Araçta çift bölgeli otomatik klima, dijital gösterge paneli, 10.25 inç Tesla multimedya ekranı, telefon şarj ve bağlantı sistemi, elektrikli park freni, 360 derece görüş açılı kamera sistemi, ön ve arka park asistanı, akıllı park asistanı gibi son derece önemli özelliklere sahiptir.

2024 model elektrikli sıfır arabalar içerisinde ülkemizde de giderek yaygınlaşan ve ulaşılabilir fiyatlarla satışa sunulan Tesla Model Y, yeni yılın en dikkat çeken otomobillerinden biri olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. Ülkemizde hızla büyüyen elektrikli araba pazarında önemli bir yere sahip olan Tesla Model Y, uzun menzil sunması ve üst düzey güvenlik ve teknolojik donanımlara sahip olması açısından alınabilecek en iyi araçlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Siz de Tesla Model Y aracını Tesla ile iletişime geçerek yakından görme fırsatı yakalayabilirsiniz.