2023 engelli araç limitinin 1.004.000 TL olmasıyla birlikte 2022 yılında limite takılıp araç alamayan birçok engelli vatandaş için yeniden bir fırsat oluşmaya başladı. Özellikle bir önceki yılda belirlenen limitle alınacak araç kalmamıştı. Ancak limitin güncellenmesiyle birlikte sıfır engelli araç fiyatları ve modelleri de yeniden güncellendi. Bu kapsamda bir milyon TL’ye kadar alınabilecek modelleri sizler için derledik.

2023 yılında ÖTV indirimi sonrası araçların matrahlarında yapılan değişikliklerle birlikte birçok modelin ÖTV’siz olarak engelli araç indirimi kapsamında satışına da başlandı. Bu kapsamda bir önceki yıl limit üstünde kalan birçok araç da satın alınabilecek bir duruma geldi. Bu kapsamda Audi, BMW gibi markaların bazı araçları da ÖTV’siz olarak 2023 yılında alınabilecektir.

2023 yılının engelli araç fiyatları açısından ve sunulan araç modelleri açısından bakılabilecek en önemli markası Volkswagen’dir. Volkswagen markasının SUV ve Hatchback modelleri 2023 yılında ÖTV muafiyetli olarak satın alınabilecektir. Bu kapsamda Volkswagen Polo, Golf, Taigo, T-Roc, T-Cross modelleri engelli araç limiti olan 1 milyon TL’nin altında bir başlangıç fiyatına sahip olduğu için ÖTV’siz olarak satın alınabilecek en önemli engelli araçları olarak karşımıza çıkmaktadır.

2023 Engelli Araç Modelleri

  • Sedan Modeller: Fiat Egea, Audi A3, Citroen C-Elysee, Renault Taliant, Honda City, Renault Megane, Toyota Corolla, Hyundai Elantra, Kia Cerato, Ford Focus, Honda Civic, Peugeot 508.
  • Hatchback Modeller: Hyundai i10, Kia Rio, Kia Picanto, Hyundai i20, Renault Clio, Citroen C3, Fiat Panda, Fiat Egea HB, Seat Ibiza, Dacia Sandero, Mitsubishi Space Star, Peugeot 208, Toyota Yaris, Opel Corsa, Volkswagen Polo, Skoda Fabia, Ford Fiesta, Suzuki Swift, Nissan Micra, Volkswagen Golf, Skoda Scala, Kia Ceed, Opel Astra, Toyota Corolla HB, Seat Leon, Peugeot 308.
  • SUV Modeller: Hyundai Bayon, Fiat Egea Cross, Dacia Duster, Kia Stonic, Opel Crossland, Volkswagen T-Cross, Seat Arona, Hyundai Kona, Citroen C3 AirCross, Volkswagen Taigo, Ford EcoSport, Citroen C4, Nissan Juke, Peugeot 2008, Ford Puma, Toyota Yaris Cross, Renault Captur, Skoda Kamiq, Suzuki Vitara, Toyota C-HR, Suzuki S-Cross, Volkswagen T-Roc, Fiat 500X, Opel Kia XCeed, Hyundai Tucson, SsangYong Korando.
  • Station Wagon Modelleri: Fiat Egea, Egea Cross Wagon, Volkswagen Passat Variant,
  • MPV Modelleri: Dacia Jogger, Fiat 500L, Mercedes-Benz B Serisi
  • Ticari Araç Modelleri: Fiat Fiorino, Fiat Doblo, Ford Tourneo Courier, Opel Combo, Toyota Proace City, Renault Express Kombi, Volkswagen Caddy, Peugeot Rifter.

2023 engelli araç modelleri içerisinde farklı segmentlerde alabileceğiniz birçok model bulunmaktadır. Sedan segmentinde Honda Civic, Ford Focus, Renault Megane ve Toyota Corolla alınabilecek önemli araçlar içerisinde yer almaktadır. SUV araç segmentinde ise farklı marka ve modellerde birçok araç bulunmaktadır. Özellikle Egea Cross ve Bayon modelleri en uygun fiyatlı araçların başında gelmektedir. Bu segmentte ise Volkswagen modelleri alınabilecek en önemli SUV modelleri arasında yer almaktadır.