Audi markası önceki yıllarda engelli vatandaşların en çok ilgi gösterdiği markaların başında geliyordu. 2018’den sonra hükümet tarafından getirilen engelli araç limitleriyle birlikte yılın ilk aylarından sonra neredeyse hiçbir Audi modeli engelli araç limitleri içerisinde yer almamaya başlandı. Özellikle limitlerin düşük olması engelli vatandaşların daha düşük modellere yönelmesine neden oldu. Bu açıdan engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak birçok teknolojik donanımdan da engellilerin mahrum kalmasına sebebiyet verdi. Bu kapsamda 2024 yılında da hiçbir Audi modeli ÖTV muafiyetli olarak engelli vatandaşlar tarafından satın alınamayacaktır.

Audi neredeyse her segmentte önemli modellere sahip bir Alman markasıdır. Hem teknoloji hem de üst düzey güvenlik özelliklerine sahip modelleri ülkemizde satışa sunmaya devam eden Audi, konfor açısından alınabilecek en iyi markalar arasında yer almaktadır. 2024 yılının Ocak ayında açıklanan engelli araç limitleri kapsamında ne yazık ki hiçbir Audi modeli bulunmamaktadır. Buna rağmen limit olmasaydı Audi modellerinin ÖTV’siz fiyatları ne olurdu, sorusunu sizler için yaptığımız araştırma ile güncel ÖTV’siz 2024 Audi fiyatlarını derledik.

Audi’nin sedan, sportif hatchback ve SUV olmak üzere üç farklı segmentte birçok modeli bulunmaktadır. Hibrit ve elektrikli motor seçeneklerine sahip olması açısından önemli bir yere sahip olan bu modellerin ÖTV muafiyetli fiyatlarını incelediğimizde araçlar üzerinden alınan verginin ülkemizde ne kadar abartılı seviyelere geldiğini göstermektedir. Lüks bir Audi almak isteyenler neredeyse 2 araba fiyatı kadar da devlete vergi vermektedir. Özellikle engelli vatandaşlar için belirlenen limitlere hiçbir Audi modelinin girmemesi de bu açıdan değerlendirilebilir. Bundan dolayı da engelliler için belirlenen limitlerin derhal kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz.

Audi 2024 ÖTV’siz Araç Fiyatları

  • A3 Sedan Advanced 35 Turbo FSI 150 hp S tronic: 887.231 TL
  • A3 Sedan S line 35 Turbo FSI 150 hp S tronic: 1.095.418 TL
  • Advanced 35 Turbo FSI 150 hp S tronic: 839,951 TL
  • A3 Sportback S line 35 Turbo FSI 150 hp S tronic: 1.061.518 TL

ÖTV muafiyetinden yararlanarak araç sahibi olmak isteyenlerin Audi markası dışında daha uyguna satılan Fiat, Renault, Opel, Dacia gibi markaları tercih etmeleri gerekmektedir. Çünkü tüm Audi modelleri 2024 engelli araç limitleri çerçevesinde belirlenen limitlerin üstünde bir liste fiyatına sahip olduğu için limit dışı kalmıştır.