Türkiye’de satışa sunulan önemli markalardan biri olan BMW, 2024 yılında da birçok farklı modeliyle Türkiye piyasasında yer almaya devam etmektedir. Lüks araç kategorisinde yer alan BMW, önemli sportif hatchback, sedan ve SUV araçların satışına devam etmektedir. Elektrikli ve Hibrit teknolojisine sahip modelleriyle dikkatleri çeken bu markanın Türkiye’de satışa sunulan modellerinin ÖTV’siz fiyatlarını sizler için araştırdık.

Yılın başında açıklanan 2024 engelli araç limitleri içerisinde ne yazık ki hiçbir BMW modeli bulunmamaktadır. Çünkü tüm BMW modelleri ÖTV’siz araç alımında limit dışı kaldığı için engelli vatandaşlar tarafından satın alınamamaktadır. Bu kapsamda sizlere bilgi amaçlı ÖTV’siz fiyat listesini araştırdık. Önemli markalardan biri olan BMW 2024 modelleri performans ve teknolojisi açısından yılın en iyi donanım ve teknolojisine sahip araçları satışa sunmaya devam etmektedir. Yeni nesil teknolojilere ağırlık veren ve elektrikli araçlar içerisinde son derece kolay bir kullanıma sahip birçok modeliyle dikkat çeken BMW, elektrikli ve hibrit motor seçeneklerinde başarılı modelleri satışa sunmaya devam etmektedir.

ÖTV muafiyetli 2024 BMW modelleri ne yazık ki bulunmamaktadır. Ancak merak edenler için eğer devletimiz biden vergi almayıp Avrupa’daki ülkeler gibi düşük vergiyle bu araçları satışa sunsaydı ne kadar olurdu, sorusuna bir cevap almak için sizlere ÖTV’siz 2024 BMW fiyatları ne kadar, sorusunun cevabını vermek istiyoruz.

ÖTV muafiyetiyle alamadığınız BMW modelleri lüks araç segmentinde yer aldıkları için %80 ile %200lere varan vergi dilimlerine sahiptir. Bu da en az bir araç en çok da 2 buçuk aracı vergi olarak verdiğinizi göstermektedir. Bundan dolayı vergi yükü her geçen gün artmaktadır. Özellikle engelli vatandaşların araç bulamadığı bu ortamda engelli araç limitlerinin derhal kaldırılarak ÖTV muafiyetli olarak engellilerin bu tarz araçları da satın alabilmeleri gerekmektedir.

ÖTV’siz 2024 BMW Fiyatları

  • 1 Serisi Sport Line 118i 1.5 140 BG Otomatik: 1,046,000 TL
  • 1 Serisi M Sport 118i 1.5 140 BG Otomatik: 1,096,389 TL
  • 1 Serisi Sport Line 116d 1.5 116 BG Otomatik: 1,089,167 TL
  • 1 Serisi M Sport 116d 1.5 116 BG Otomatik: 1,139,167 TL

ÖTV’siz BMW modellerinin fiyatlarına baktığımızda bir Egea parası kadar bir tutar karşımıza çıkmaktadır. Yani ortalama 900 bin TL civarında bir para ile BMW sahibi olabilirsiniz. Ancak ÖTV + KDV gibi vergilerle birlikte BMW araçların fiyatları milyonları aşmaya devam ediyor.