Hafif ticari araçlar içerisinde geniş iç mekanı ve birçok önemli özelliğiyle sınıfının en iyi araçlarından biri olan Citroen Berlingo modelinin 2024 yılı fiyatları açıklandı. 2024 yılında piyasada son derece önemli bir yere sahip olan bu araca ÖTV muafiyetinden yararlanarak engelli indirimi kapsamında sahip olmak isteyenler için aracın ÖTV’siz fiyatlarını hesapladık. Ticari araçlarda ÖTV muafiyeti binek araçlara göre farklı hesaplanmaktadır. Binek araçlarda limit kapsamına giren modellerde genel olarak %80 ÖTV alınmaktadır. Ancak ticari araçlarda ÖTV oranı %15 olarak hesaplandığı için ticari araçlarda ÖTV indirimi daha düşüktür. Bu kapsamda ortopedik engelli değilseniz bu tarz araçlara almak sizin için avantajlı değildir.

Hafif ticari araçlar genel olarak ortopedik engelli vatandaşların tertibat ile rahat bir şekilde araç kullanmalarına olanak veren son derece geniş ve kullanışlı araçlardır. Bu tarz araçlar ağır ortopedik vatandaşlar için de araç kullanımını kolaylaştıran modellerdir. Bu kapsamda hem manuel hem de otomatik vites seçeneklerine sahip olan Berlingo modeli de engelli araç limitleri kapsamında satın alınabilecek hafif ticari araç modelleri arasında yer almaktadır.

Citroen Berlingo Engelli Araç Fiyatları 2024

  • Berlingo Feel Bold 1.5 BlueHDi 130 HP Manuel: 805.600 TL
  • Berlingo Feel Bold 1.5 BlueHDi 130 HP EAT8: 863.500 TL
  • Berlingo Shine 1.5 BlueHDi 130 HP EAT8: 908.000 TL
  • Berlingo Shine Bold 1.5 BlueHDi 130 HP EAT8: 928.000 TL

Citroen Berlingo modeli hafif ticari araç olmasına rağmen engelli indirimli olarak ÖTV muafiyetiyle alınabilecek bir araçtır. Ancak hafif ticari araçlarda ÖTV oranının yüzde 15 olması indirim oranını düşürmektedir. Ancak geniş ve kullanışlı araç arayanlar için özellikle 8 ileri otomatik şanzıman özelliğiyle alınabilecek bu araç performans odaklı bir motor ile satışa sunulmaktadır. 130 beygir 300 tork motor performansıyla tüm dikkatleri üzerine çeken bu aracın başlangıç paketinde 6 ileri manuel şanzıman seçeneği de bulunmaktadır.

Dizel motor seçeneğiyle satışa sunulan ve 5 litrelik karma yakıt tüketimine sahip olan bu araç performans açısından olduğu kadar sunulan donanım çeşitliliği açısından da son derece iyi bir hafif ticari araç modelidir. Araçta Feel Bold, Shine ve Shine Bold olmak üzere üç farklı donanım paketi bulunmaktadır. Özellikle Shine Bold donanım paketi otomobil konforu sunan birçok önemli teknolojiyle donatılmıştır. Siz de yüzde 40 ve üzeri ortopedik engelli raporuna sahipseniz bu aracı ÖTV’siz olarak satın alabilirsiniz. Detaylar için Peugeot yetkili satış noktalarıyla iletişime geçebilirsiniz.