Yeni nesil elektrikli sportif bir tasarımla satışa sunulan modellerden biri olan 2024 model Hyundai IONIQ 6 tanıtıldı. Elektrikli modeller içerisinde kendine has bir sportif tasarım özelliğiyle satışa sunulan bu araç hem uzun menzili hem de teknolojik detaylarıyla dikkatleri üzerine çeken otomobillerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Son yıllarda elektrikli araçlara olan ilginin artmasıyla birlikte birçok büyük markada olduğu gibi Hyundai markası da yeni nesil elektrikli araç üretimine ağırlık vermeye başladı. Bu kapsamda 2024 Mart ayından itibaren satışa sunmayı planladığı Hyundai IONIQ 6 aracının güncel fiyatlarını ve teknolojik özelliklerini açıkladı.

Sürekli mıknatıslı elektrikli bir motor özelliğine sahip olan 2024 Hyundai IONIQ 6 aracında 150 PS güç üreten bir motor bulunmaktadır. Tek vitesli otomatik bir şanzıman ile satışa sunulan bu aracın çekiş gücü son derece iyidir. 350 torkluk bir çekiş gücüne sahip olan bu araç dizel motorlar gibi yokuşta iyi ivmelenen bir motor ile satışa sunulmaktadır. Ayrıca aracın 185 km’lik bir maksimum hızı ve 8,8 saniyelik 0’dan 100 km hıza ulaşma süresi bulunmaktadır. Bu açıdan bakıldığında bu araç performans bakımından son derece iyi verilere sahip elektrikli bir otomobil olarak karşımıza çıkmaktadır.

2024 Hyundai IONIQ 6 Fiyat Listesi

  • Ioniq 6 Progressive 111 kW 4×2: 1,910,000 TL
  • Ioniq 6 Progressive 239 kW 4×4: 3,110,000 TL

Elektrikli otomobillerde dikkat çeken en önemli özellik aracın menzilidir. Hyundai IONIQ 6 modelinin 2024 versiyonlarında 53 kWh lityum iyon batarya kapasitesi bulunmaktadır. DC 350 kW şarjda %10-%80 arası şarj süresi 18 dakikadır. 50 kW hızlı şarjda ise bu süre 58 dakikadır. Ev tipi AC şarj süresi ise 5 saat 25 dakika civarındadır. En çok merak edilen konulardan biri olan menzile baktığımızda Hyundai IONIQ 6 modeli 429 km’dir. Bu bakımından elektrikli araçlar için son derece ideal bir menzil mesafesine sahiptir.

Hem teknolojik hem de donanım açısından son derece önemli bir yere sahip olan Hyundai IONIQ 6 modeli iç hacim olarak da son derece geniş bir araçtır. Araçta 401 litrelik bir bagaj alanı bulunmaktadır. 4X2 özelliğine sahip bu araç özellikle güvenlik açısından da son derece önemli özelliklere sahip elektrikli bir otomobildir. Siz de dikkat çeken özellikleriyle ilgi gören modellerden biri olarak karşımıza çıkan bu aracı daha yakından görmek için Hyundai bayilerine uğrayabilirsiniz.