BYD markası Türkiye pazarına son derece hızlı bir giriş yapmaya başladı. Farklı model seçenekleriyle tamamen elektrikli olarak ürettiği SUV modelleri satışa sunmaya devam eden BYD, 2024 yılında en ucuz elektrikli SUV modelini satışa sunmaya hazırlanıyor. BYD markasının SUV segmentinde yer alan 2024 model BYD Yuan Pro, tamamen elektrikli olarak satın alınabilecek en ucuz elektrikli SUV modeli olarak ülkemizde satışa sunulacaktır.

2024 yılının Eylül ayından itibaren satışa sunulacak olan 2024 BYD Yuan Pro, 19.500 dolardan satılmaktadır. Ülkemizde yer alan ÖTV ve KDV vergilerini de eklersek 2024 BYD Yuan Pro ülkemizde 32.000 dolardan satışa sunulacaktır. Bu kapsamda 2024 BYD Yuan Pro modeli 30 TL’lik kur üzerinden hesaplandığında 960.000 TL başlangıç fiyatıyla satın alınabilecek en ucuz elektrikli otomobil 0larak karşımıza çıkmaktadır.

Tasarım açısında son derece önemli özelliklere sahip olan BYD Yuna Pro modelinin kokpit alanında 8 inçlik LCD bir gösterge paneli bulunmaktadır. Dragon Face 3.0 tasarım dili ile oluşturulmuş 10,1 inçlik dokunmatik multimedya özelliğine sahip olan bu araçta hız sabitleme, navigasyon, geri görüş kamerası, ön ve arka park sensörleri gibi önemli detaylar da yer almaktadır.

Performans açısından incelediğimizde ise bu araç fiyat bakımından alınabilecek en iyi performansa sahip elektrikli SUV modeli olarak satışa sunulmaktadır. Araçta 70 kW elektrikli motor gücü ve 180 Nm tork özelliği bulunmaktadır. Bu performansı daha iyi anlayabilmek için Corolla 2024 modeline binebilirsiniz. Corolla modeliyle benzer performans özelliklerine sahiptir.

BYD Yuna Pro aracının 2024 modellerinde iki farklı menzil seçeneği bulunmaktadır. Başlangıç paketinde yer alan standart menzil 320 km olup en üst donanım paketinde ise 401 km’ye kadar çıkartılabilecek bir menzil seçeneği bulunmaktadır. Elektrikli SUV modelleri içerisinde sunduğu menzil ve uygun fiyat anlayışıyla piyasayı derinden etkilemeye hazırlanan BYD, Eylül ayından itibaren bu aracı ülkemizde satışa sunmaya hazırlanıyor. Özellikle Fiat Egea etkisi yaratacak olan bu aracı Türkiye’de satışa sunulmasını engelliyenler bulunsa da firma ciddi anlamda bu aracı Türkiye’de satışa sunmak için epey uğraşmaktadır.

960 bin TL ile 1.100.000 TL arasında değişen fiyatlarla alınabilecek olan 2024 BYD Yuna Pro modeli hem konfor hem de 30 dakikada tam dolabilen şarj özelliğiyle yılın en ucuz elektrikli SUV modeli olarak piyasada yer alacaktır. BYD web sitesinde yer alan Online Başvuru Platformu üzerinden siz de bu araç için sıraya girebilirsiniz.