B segmentinde yer alan SUV araçlar arasında en dikkat çeken modellerden biri olan Opel Crossland için test sürüşleri gerçekleştirildi. Özellikleri ve tasarımıyla kendine has bir tarzı olan bu araç, 2024 yılın kendi segmentinin en çok aranan araçlarından biri olmaya devam ediyor. Özellikle turbo benzinli motor özelliği ve hem manuel hem de otomatik vites seçeneğiyle alınabilecek olan Opel Crossland, her açıdan incelenmesi gereken sıfır SUV araçlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Yenilenen arayüzü ile dikkatleri üzerine çeken bu araç 4 farklı versiyona sahip modellerden biridir.

2024 Opel Crossland, Essential modelinde 6 ileri manuel ve 6 ileri otomatik vites ile satışa sunulurken en üst donanım paketi olan Elegance modelinde AT şanzımanlı 6 ileri otomatik vites ile satışa sunulmaktadır. Aracın manuel şanzımanlı motorlarında 110 beygir ve 205 torkluk son derece iyi bir performansa sahip bir motor ile satışa sunulmaktadır. Manuel şanzımanlı motorlarda 100 km’deki ortalama yakıt tüketimi 6 litre civarındadır.

Opel Crossland 2024 modelinin en iyi performansa sahip motoru 6 ileri otomatik vites ile satışa sunulan 1.2 litre silindir hacmine sahip olan motorudur. Bu motor özelliğinde 130 beygirlik bir beygir gücü bulunmaktadır. Bu açıdan bakıldığında son derece güçlü bir motora sahip olduğunu söyleyebiliriz. Araç çekiş açısından da son derece iyi olup 230 Nm tork üretmektedir. 10,2 saniyede 100 km hıza ulaşabilen bu araç saatte maksimum 198 km hıza çıkabilmektedir. Bu aracın yakıt tüketimine bakacak olursak araç şehir içinde 5,9 litre yakıt tüketmektedir. Şehir dışında 4,4 litre, karma olarak da 4,9 litrelik bir yakıt tüketimine sahiptir.

Opel Crossland 2024 Fiyat Listesi

  • Crossland Essential 1.2 110 HP Benzin MT6: 1.204.900 TL
  • Crossland Essential 1.2 Benzinli MT-6 130 HP: 1.274.900 TL
  • Crossland Essential 1.2 Benzinli AT-6 130 HP: 1.322.900 TL
  • Crossland Elegance 1.2 Benzinli AT-6 130 HP: 1.409.900 TL

Opel Crossland modelinin 2024 yılında satışa sunulan en üst donanım paketi Elegance modelidir. Bu donanım paketinde hız sabitleme ve sınırlama, yokuş kalkış desteği, ESP denge kontrolü, yorgunluk tespit sistemi, şerit takip sistemi gibi son derece önemli güvenlik özelliklerine sahiptir. Ayrıca tasarım açısından da son derece önemli özelliklere sahiptir. Karartılmış arka camlar, elektrikli ön ve arka yan camlar, panoramik cam tavan, LED far sistemi, ön sis farları, çift bölgeli otomatik klima gibi donanımlar bu üst pakette standart olarak sunulmaktadır.

B segmentinde satılan Opel Crossland modelinin kokpit alanındaki dijital özelliklerine bakacak olursak bu araçta ısıtmalı ön koltuklar, USB girişi, 7 inç multimedya ekranı, telefon bağlantı sistemi, elektrikli park freni özelliklerine sahip bir araçtır. Hem donanım hem teknoloji hem de konfor açısından son derece iyi olan bu araç sınıfında en dikkat çeken performans ve fiyat özelliklerine sahiptir. Siz de bu SUV aracı test etmek ya da satın almak için Opel bayilerine uğrayabilirsiniz.