Renault markası son yıllarda SUV segmentinde yer alan araçlara yönelmeye başladı. Turbo benzinli motorlu araç üretiminin yanında hibrit ve elektrikli olarak ürettiği modellerle dikkatleri üzerine çeken Renault, özellikle SUV segmentinde son derece önemli araçlar üretmeye başladı. C segment SUV araçlar arasında son yıllarda hızla artan bir ilgiyle karşılaşan 2024 Renault Austral modelinin fiyatları ve teknik analizleri neticesinde elde edilen verileri açıklandı. Tasarım ve motor performansıyla ülkemizde alınabilecek önemli SUV araçlarından biri olan 2024 Austral modelinin tüm detaylarını sizler için araştırdık.

Alev Kırmızısı, Demir Mavi, İnci Beyazı, Mineral Gri ve Yıldız Siyahı olmak üzere 5 farklı renk opsiyonuna sahip olan Renault Austral 2024 modeli tasarım açısından SUV araçlarda görebileceğiniz bir kasa seçeneğiyle satışa sunulmaktadır. Son derece dinamik bir dış tasarıma sahip olan bu araç konfor açısından da kokpit alanında son derece gelişmiş iç donanım özellikleriyle satışa sunulmaktadır. Her açıdan bakıldığında araç son derece kullanışlı donanımlar sunan en önemli SUV araçlar arasında yer almaktadır.

Renault Austral 2024 Fiyat Listesi

  • Austral Techno Esprit Alpine 1.3 mild hybrid 160 hp: 1.756.000 TL
  • Austral Techno Esprit Alpine 1.2 E-Tech full hybrid 200 hp: 1.987.900 TL
  • Austral Techno 1.3 mild hybrid 160 hp: 1.699.900 TL

Renault Austral, 2024 yılında iki farklı motor performansına sahip Hybrid bir motor ile satışa sunulmaktadır. Techno Esprit Alpine 1.3 Mild Hybrid ve Techno Esprit Alpine 1.2 E-Tech Full Hybrid motor seçenekleriyle satışa sunulan bu araç birbirinden farklı performans değerlerine sahiptir. Techno Esprit Alpine 1.3 Mild Hybrid motor seçeneğinde 7 ileri otomatik şanzımanlı 160 beygir ve 270 torkluk bir motor bulunmaktadır. Benzinli hibrit motor özelliğiyle dikkatleri çeken bu modelde 9,7 saniye ivmelenme süresi ve maksimum 175 km saatlik mesafesi bulunmaktadır.

Aracın performans odaklı motorlarından biri de Techno Esprit Alpine 1.2 E-Tech Full Hybrid seçeneğidir. Bu motor seçeneği de benzinli hibrit olarak geçmektedir. Otomatik vitesli bu motorda 200 beygir ve 205 tork bulunmaktadır. Her iki motor seçeneği de performans açısından son derece iyi olup iyi bir yakıt tüketimine de sahiptir. Araç şehir içinde 5,7 litre benzin tüketimine sahiptir. Bu tüketim oranı uzun yolda 4,2 litreye kadar düşebilmektedir. 55 litrelik yakıt deposuna sahip olan bu araç 100 km’de ortalama 4,8 litre benzin tüketimine sahiptir.

Son derece şık bir tasarım anlayışı ve yenilikçi hibrit motor özelliğiyle sınıfının dikkat çeken araçlarından biri olan 2024 Austral modeli, yeni yılda da kullanıcılar için alınabilecek en önemli seçeneklerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Panoramik cam tavan, dijital gösterge paneli, elektrikli park freni ve park asistanı gibi önemli konfor detaylarına sahip olan bu aracı Renault bayilerine uğrayarak yakından görebilirsiniz.