2024 yılının en ucuz araçlarından birisi olarak satışa sunulan Renault Taliant, Renault markasının Sedan araç segmentinde ön plana çıkardığı modellerden birisi olarak Türkiye’de satışa sunulmaktadır.  Renault Clio modelinde olduğu gibi iki farklı motor seçeneği ile satışa sunulan bu araçta 8 farklı opsiyonel renk seçeneği bulunmaktadır.  Fiat Egea ile aynı segmentte yer alan ve fiyat aralığı açısından da Egea modeli ile benzer özellikler taşıyan bu araç özellikle başlangıç paketi haricinde iyi bir performans gösteren bir motor özelliği satışa sunulmaktadır.

2024 Renault Taliant, B segmentinde yer alan Sedan araçlar içerisindeki en uygun fiyatlı araç olarak karşımıza çıkmaktadır. Aracın başlangıç paketinde 5 ileri manuel şanzımanlı 65 beygir ve 99 tork üreten son derece düşük bir performans özelliğine sahip bir motor bulunurken 1.0 litre Turbo benzinli motorlarda ise daha yüksek bir performans ve düşük yakıt tüketimi bulunmaktadır.  Turbo benzinli motorlarda 90 beygir ve 142 torkluk ideal sayılabilecek bir performans özelliği ile dikkat çeken bu araç, şehir içinde 6,5 litre yakıt tüketirken 100 kilometredeki ortalama yakıt tüketimi ise 6,1 litre civarındadır. Bu araçta ayrıca 50 litrelik bir yakıt deposu bulunmaktadır.

Yeni  Renault Taliant modeli performans açısından beklentilerin altında kalsa da özellikle son yıllarda ucuz araçlara olan ilginin artmasıyla beraber ciddi bir satış adedine ulaşan Sedan modellerinden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Uygun fiyatlı sıfır araç modellerinden biri olan Taliant, 2024 yılında da en çok satılması tahmin edilen sedan modeli olarak karşımıza çıkmaktadır. Dikkat çeken tasarım anlayışına sahip olan bu araç özellikle fiyat performans eşleştirmesinde alınabilecek en uygun modeller arasında yer almaktadır.

Renault Taliant 2024 Fiyat Listesi

  • 2024 Taliant Joy 1.0 Sce 65 bg Manuel: 887.900 TL
  • 2024 Taliant Joy 1.0 Turbo X-tronic 90 bg Otomatik: 990.000 TL
  • 2024 Taliant Touch 1.0 Turbo X-tronic 90 bg Otomatik: 1.039.900 TL

Taliant ile aynı segmentte yer alan birçok model bulunmaktadır. Özellikle fiyat açısından en uygun fiyatlı araçlardan biri olan Taliant özellikle sıfır araç piyasasında satışa sunulan en ucuz otomobillerden biri olarak rakiplerine oranla daha çok tercih edilmektedir. Günümüzde ucuz fiyat tercihinde bulunan birçok kullanıcı sıfır araç tercihini bu yönde yapılan sıfır arabalara yönlendirmektedir.

Özellikle fiyat açısından birçok kullanıcı donanım ya da motor performansına odaklanmadan en uygun modelleri satın almaya başladı. Bu açıdan bakıldığında 2024 Taliant modeli de özellikle fiyat açısından en ucuz sedan modeller arasında yer alması bakımından yeni yılda da en çok satılması beklenen sıfır araç modeli olarak karşımıza çıkmaktadır. Fiyat aralığının dışında araç özellikle tasarım açısından da beğenilen modellerden biridir. Tam bir sedan görünümüne sahip bu araç düşük performans düşük fiyat anlayışıyla satın alınabilecek bir modeldir. Siz de bu aracı test edip yakından görmek için en yakın Renault bayisine uğrayabilirsiniz.