Seat markasının en dikkat çekici SUV araçları arasında yer alan Tarraco modeli sınıfının en geniş modellerinden biri olarak dikkat çekmektedir. Son dönemler içerisinde özellikle kullanıcıların geniş araçlara yönelmesiyle birlikte Seat Tarraco gibi geniş SUV araçlar daha çok tutulmaya başlandı. Araç özellikle geniş bir iç hacme sahip olması bakımından son derece kullanışlı özellikler sunmaktadır. Seat Tarraco 2024 modelinde 760 litrelik bir bagaj hacmi sunmaktadır. Bu bagaj alanı SUV araçlar içerisinde en yüksek hacim olarak karşımıza çıkmaktadır. Aracın uzunluğu 4735 mm, genişliği ise 1839 mm’dir. Aracın yüksekliği 1674 mm olup boş ağırlığı ise 1590 kg’dır.

19 inç jant çapına sahip olan Seat Tarraco modelinin lastik taban genişliği 225 mm’dir. Lastik yanak yüzdesi 50 olup 7 metrelik bir dönüş çapına sahiptir. Araçta alaşımlı jantlar bulunmaktadır. Ebatları açısından bakıldığında sınıfının en dikkat çeken genişliğine sahip olan bu araç özellikle iç konfor açısından da son derece güzel otomobiller arasında yer almaktadır. Özellikle Seat modellerinin tamamında yer alan konfor özellikleri bu araçta da standart olarak sunulmaktadır.

2024 Seat Tarraco Motor ve Performans Özellikleri

  • 150 beygir gücüne sahiptir.
  • Araçta 250 Nm azami tork bulunmaktadır.
  • Aracın maksimum hızı saatte 199 km’dir.
  • Azami devir 5000’dir.
  • 9,7 saniyede 0’dan 100 km hıza ulaşmaktadır.
  • 1498 cc silindir hacmi bulunmaktadır.
  • 4 silindir adedi olup direkt enjeksiyonlu turbo benzinli bir motora sahiptir.
  • Şehir içinde 7,1 litre, şehir dışında 5,4 litre yakıt tüketmektedir.
  • Aracın 100 km’deki ortalama yakıt tüketimi ise 6 litredir.
  • 58 litrelik bir yakıt deposu bulunmaktadır.

Seat Tarraco 2024 Fiyat Listesi

  • Tarraco Xperience 1.5 EcoTSI ACT 150 HP DSG (7 Koltuklu): 2.070.000 TL
  • Tarraco FR 1.5 EcoTSI ACT 150 HP DSG (7 Koltuklu): 2.170.000 TL

Donanım açısından sınıfının en dolu modelleri arasında yer alan Seat Tarraco modelinde birçok fonksiyonel özellik bulunmaktadır. Yeni nesil teknolojik özelliklerin birçoğu bu araçta standart olarak sunulmaktadır. Seat markasının güvenlik donanımları son derece gelişmiştir. Bu araçta da birçok önemli güvenlik özelliği standart olarak sunulmaktadır. Seat Tarraco 2024 modeli EuroNCAP kaza test sonuçlarından son derece iyi bir puan almıştır. 5 yıldız alan bu araçta özellikle yetişkin yolcu güvenliğinde aldığı %97’lik puan aracın güvenlik açısından ne kadar iyi olduğunu göstermektedir. Seat Tarraco çocuk yolcu güvenliğinde %84, yaya güvenliğinde ise %79’luk bir puana sahiptir.

2024 model Seat Tarraco 7 koltuklu bir oturma alanına sahiptir. D segment SUV olarak geçen bu aracın geniş bir kullanım alanına ve 7 kişilik oturma kapasitesine sahip olması açısından özellikle geniş aileler için en ideal seçeneklerden biri olmasını sağlamıştır. 2024 Seat Tarraco modelinde Xperience ve FR olmak üzere iki farklı donanım paketiyle satışa sunulmaktadır. 1.5 EcoTSI ACT motor özelliğiyle satışa sunulan bu modelde önden çekişli 7 ileri otomatik şanzıman özelliğiyle satışa sunulmaktadır. Siz de bu aracı Seat’a uğrayarak daha yakından görebilirsiniz.