Volkswagen markası 2024 yılında Türkiye’de ilk defa tamamen elektrikli araç satışına başlayacak. Daha önceki yıllarda sadece benzinli ve dizel motor seçenekleriyle Türkiye pazarında yer alan Volkswagen, 2025 yılından itibaren hem elektrikli hem de hibrit motor özellikli sıfır araçlarını ülkemizde satışa sunmaya başladı. Özellikle son dönemlerde elektrikli araçlara olan ilginin artmasıyla birlikte birçok kullanıcı yakıt verimliliğinde son derece iyi olan bu araçlara yönelmeye başladı. Bu kapsamda C segment Seda-SUV karışımı olarak geçen 2025 Volkswagen ID.7 modelinin tanıtımı yapıldı. Volkswagen ID.7 modeli 2024 yılının son çeyreğinde ülkemizde satışa sunulacaktır. Özellikleri ve fiyatları açıklanan bu aracı sizler için araştırdık.

Tesla Model Y ve X Plaid araçlarına tasarım açısından benzeyen ID.7 modeli teknik ve teknolojik açıdan son derece göze hoş gelen modellerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Volkswagen markasının en önemli elektrikli sıfır araba modeli olarak 2024’te yollara çıkacak bu araç birçok önemli özellikle donatılmış son derece güçlü bir performansa sahip araçların başında gelmektedir.

Volkswagen son dönemlerde piyasadan çektiği Passat yerine elektrikli bir model olarak satışa sunduğu ID.7 bir nevi elektrikli Passat olarak da adlandırılabilecek bir araçtır. 210 kW elektrikli motor gücüne sahip bu araçta 285 beygirlik bir motor bulunmaktadır. Volkswagen markasının en uzun menzilli aracı olarak satışa sunulacak olan 2024 ID.7 modelinde Pro olarak adlandırılan donanım paketinde 615 km menzil bulunmaktadır. Aracın Pro S modeli ise 700 km menzile ulaşabilecek en önemli elektrikli araç modellerinden biri olarak tasarlandı.

2024 Volkswagen ID.7 diğer adıyla elektrikli Passat modeli ülkemizde iki farklı donanım paketiyle satışa sunulacaktır. 2024 Volkswagen ID.7 modelinin Pro modeli 2.450.000 TL’den Pro S modeli ise 2.550.000 TL’den satışa sunulacaktır. Son dönemlerin en önemli teknolojik özelliklerine sahip olan bu araç ülkemizde Passat modelinin yakaladığı popülariteyi rahatlıkla yakalayacak elektrikli araç modellerinden biri olmaya hazırlanıyor.

2024 Volkswagen ID.7 modeli kokpit alanı açısından bakıldığında son derece dijital bir görünüme sahiptir. Araçta tamamen dokunmatik hem dijital gösterge paneli hem de 12,3 inçlik bir multimedya ekranı bulunmaktadır. Yarı otonom bir sürüş sunabilen bu araç güvenlik teknolojisi açısından da sınıfının en güvenilir araçlarından biri olarak piyasada yer almaktadır. Tasarım açısından son derece güzel bir görünüme sahip olan bu araç tamamen camdan oluşan bir tavana sahiptir. Araç ayrıca 30 dakika sürede hızlı bir şekilde şarj olabilmektedir.

Teknoloji ve üst düzey performans özellikleriyle sınıfının en iddialı araçlarından biri olmaya hazırlanan 2024 Volkswagen ID.7 modeli konfor ve teknolojisiyle alınabilecek en önemli elektrikli otomobiller arasında yer almaktadır. Siz de 2024 yılının son çeyreğinde ülkemizde satışa sunulacak olan bu model için Volkswagen bayilerine uğrayarak ön başvuru yapabilirsiniz.