Spor Hatchback modelleri içerisinde Golf ve Astra modellerinin en büyük rakiplerinden biri olarak piyasada satışa sunulan Leon, güncellenen tasarım anlayışı ve dikkat çeken performans özellikleriyle 2022 yılının en önemli otomobillerinden biri haline geldi. Özellikle düşük bütçeli müşteriler için hazırladığı 6 ileri manuel şanzımanlı Style paketi fiyat performans açısından en çok satılan modellerden biri olmuştur.

260 bin TL başlangıç fiyatına sahip olan Leon 2022 modelinde üç farklı donanım paketi bulunmaktadır. Manuel Vites Style, Otomatik Style Plus ve Otomatik FR modelleri farklı kullanıcılara farklı fiyat ve donanım aralığıyla sunulmaya devam edilmektedir.

2022 Seat Leon Fiyat Listesi

  • Leon 2022 Manuel 1.0 TSI 110 HP Style: 299.000 TL
  • Leon 2022 Otomatik 1.0 eTSI 110 HP DSG Style Plus: 385.000 TL
  • Leon 2022 Otomatik 1.5 TSI ACT 130 HP FR: 379.000 TL

Özellikle otomatik şanzımanlı olarak satışa sunulan Style Plus ve FR modelleri son derece kullanışlı ve keyifli bir sürüş sunmaktadır. Donanımsal ve teknolojik detaylar açısından da bu iki donanım paketi son derece beğenilmektedir. Özellikle otomatik vitesli sıfır araçlara olan ilginin her geçen gün arttığı bu dönemde Leon modeli de bu anlayışa uygun sıfır araçların satışına devam etmektedir.

İki farklı motor özelliğiyle satışa sunulan bu araçta 1.0 110 beygir ve 1.5 130 beygirlik iki farklı motor seçeneği bulunmaktadır. Performans ve fiyat açısından beklentileri karşılayan bu araçta özellikle beygir gücünün daha da geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Tasarımında ciddi gelişmelerin olduğu bu araçta şık ve sportif bir görününüm 2022’de de devam etmektedir. Dijital teknolojilerin öncü markası olan Seat, Leon modelinde özellikle bu anlayışa dikkat ederek yenilikçi teknolojileri sunmaya devam etmektedir.

Sportif Hatchback alacak olanlar için tavsiye edebileceğimiz bu araç klasik Leon modellerine göre daha geniş bir iç hacme kavuşmuştur. Siz de Leon modeli için düzenlenen test sürüş günlerine katılarak bu aracı daha yakından görebilirsiniz.